CEZ: Pobeda Vesnića, Kastratović drugi

0
1224

Druga trka trkačkog vikenda voženog u Mađarskoj je prošla u znaku Milovana Vesnića koji je bio najbrži na jutarnjim kvalifikacijama, a potom i na trci. Drugo mesto je ponovo osvojio Zoran Kastratović, a jedino Pešović nije ponovio rezultat od subote odustavši zbog tehničkih problema.

Srpski vozači su bili veoma brzi kako na kvalifikacijama, a tako i na drugoj trci proteklog vikenda. Mikica Vesnić je sjajnom vožnjom napravio maksimalan učinak na otvaranju ovosezonskog Trofeja za Centralnu Evropu zabeleživši dve pobede, ali i osvajanjem prvih mesta za šampionate Slovačke i Slovenije, za koje se Vesnićevi plasmani boduju. Zoran Kastratović je odlično vozio, ali Vesnić je bio van dometa tako da je vozač Renault Clio ST automobila i na drugoj trci osvojio drugo mesto. Rudi Pešović je takođe bio brz, ali je u poslednjem krugu trke zbog električnih problema na BMW 320si.

„Izuzetan uspeh za EKO Racing Team. Uspeo sam da zabeležim dve pobede u dva dana, malo mi je krivo zbog peha koji je danas zadesio Rudija ali ovo su trke i tehnički sport u kome na dosta činilaca ne možemo uticati. Posebno mi je drago što su u Mađarskoj dominirali vozači iz Srbije ali mi je takođe krivo što su izostali brzi takmičari Lotus tima iz Češke koji su ipak najavili povratak već na drugoj trci u Austriji kada će definitivno biti mnogo teže doći do bodova.“ – izjavio je Vesnić nakon proglašenja pobednika i novog intoniranja srpske himne na mađarskoj stazi Hungaroring.

„Ponovo sam startovao treći, zatim u duelu sa Palmijem dolazi do ozbiljnog kontakta i izguran sam sa staze i padam na poziciju broj četiri. Tu sam malo izgubio tempo a onda počinju problemi sa automobilom. Prvo sam izgubio volan, zatim je prestala da radi instrument tabla da bi se auto na kraju ugasio. Da li je u pitanju alternator ili kaiš videćemo kada doteramo auto do boksa. U svakom slučaju izuzetno sam zadovoljan početkom sezone i prvim podijumom.“ – poručio je Pešović odmah nakon završetka trke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here