BG Sajam: Opel

0
3968

Opel se sa aktuelnom ponudom svojih modela nalazi u 4. hali ovogodišnjeg sajma, i to na nešto većem prostoru nego ranije, što uključuje i odvojeni deo za program komercijalnih vozila. Od noviteta, na Opel štandu se može videti nova Corsa i Adam Rocks, pored ostatka game modela koji su dobro poznati od ranije.

 

opelsajam 03

Nova, peta, generacija modela Corsa je ipak i trenutno najvažniji model za Opel, jer se očekuje  veliki udeo u prodaji upravo ovog modela. Logično, konferenciju za novinare je direktor Opel-a u Srbiji Dragan Nenadović obavio upravo ispred novog modela Corsa. Kroz četiri generacije tokom 32 godine, širom Evrope prodato je skoro 12,6 miliona primeraka. Peta generacija ovog modela već je postigla veliki uspeh sa prodatih preko 85.000 šitom Evrope. Po atraktivnoj početnoj ceni od 10.600 evra, nova Corsa može da se naruči u sportskoj verziji sa troje vrata i benzinskim motorom. Sa dužinom od samo 4,02 metra, nova Corsa pruža kvalitete kao što su zabavna vožnja, preciznost i udobnost uz vrhunsku izradu koju su kupci navikli da vide samo u većim i skupljim automobilima. O kvalitetu i vrhunskim performansama nove Corse najbolje svedoče brojne osvoje nagrade među kojima i nagrada Auto Best za najbolju ponudu u Evropi kao i nagrada za automobil godine u Srbiji. Najznačajniji element pod haubom nove Corse je novi trocilindarski 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo motor, kao deo velike ofanzive Opelovih pogonskih agregata. Kompaktni 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, u celosti izrađen od aluminijuma, koji je naravno usklađen sa Euro 6 standardom, dostupan je u dve verzije snage, sa 66 kW/90 ks ili 85 kW/115 ks. Obe verzije imaju izvanredno ubrzanje i dobar obrtni momenat u nižim prenosnim odnosima, sa 170 Nm pri samo 1.800 rpm. Opelov moćni novi 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo standardno opremljen Start/Stop tehnologijom.

opelsajam 21

Interesantno, ovaj događaj je u startu bio planiran par dana kasnije, jer se očekivalo da i novi Opel Karl model bude prisutan na sajmu. Ipak, akcija transporta iz Ženeve na Beogradski sajam se pokazala kao previše komplikovana, pa tako Opel Karl prezentacija odložena za neku drugu priliku.

opelsajam 19

Ali nema veze, tu je novi Adam Rocks, koji je možda i najveća zvezda Opel štanda na ovogodišnjem sajmu i pored ekstremno popularnog modela Corsa. Ovaj urbani krosover džepnog formata, sa troje vrata i dužinom od 3,75 metara, otvara i novi tržišni segment. Opelovi dizajneri su razvili nove elemente dizajna, dodatke i ukrasne detalje za sedišta karakteristične samo za ADAM ROCKS koji mu uz standardno ugrađeni Swing Top platneni krov daju neponovljivi elegantni šarm. Najnoviji član Opelove urbane porodice pokreće potpuno novi 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo motor. Tu je i Opelov napredni IntelliLink info-zabavni sistem koji omogućava brzu i laku upotrebu, nudi integraciju pametnih telefona sa kabinom ROCKS-a po veoma pristupačnoj ceni. ADAM ROCKS je dostupan u prodajnim salonima već od 14.600 evra.

opelsajam 23

Pored ove zanimljive cene, Opel je svim potencijalnim kupcima obezbedio fantastičnu ponudu finansiranja – u zavisnosti od perioda otplate oni mogu novi automobil kupiti na kredit beskamatno ili sa najnižom ratom. Opel finansiranje je posebna ponuda za kupovinu novih Opel vozila uz 0% kamate za kredit u iznosu do 10.000 evra i rokom otplate do 36 meseci namenjena fizičkim licima, putem koga ćete brže i lakše doći do novog Opela. Potpuno komforno, bez odlaska u banku, uz OPEL FINANSIRANJE sve se završava u Opel salonu. Tako na primer možete kupiti Astru 1.4 100ks, sa 5 vrata – već od 12.400 evra, sa visinom rate od 127 evra, ili model Mokka 1.6 115ks od 16.990 evra, a visina rate od 181 evro ili pak model Insignia 1.8 140ks od 16.780 evra, a visina rate vec od 181 evro. Svi kupci novih Opel vozila i dalje mogu da računaju na FlexCare produženu garanciju i pomoć na putu. Opelova FlexCare produžena garancija podrazumeva garanciju na delove vozila u trajanju od dve godine nakon isteka dvogodišnje garancije proizvođača, ili ukupno pređenih 120.000 km, to jest, do ispunjenja jednog od ova dva uslova. Opel FlexCare uključuje i besplatnu Opel Produženu pomoć na putu u okviru trajanja ugovorene polise. U slučaju neočekivanog kvara Opelova pomoć na putu obezbediće da da vlasnici Opel vozila stignu na odredište u željeno vreme. 24 sata dnevno, u više od 40 evropskih zemalja, Opelova pomoć na putu nudi pomoć, uslugu šlepanja, uslugu iznajmljivanja automobila i još mnogo više.

opelsajam 06

Pored priče o osnovnim detaljima modela Corsa i Adam Rocks, cenama i raznim sajamskim pogodnostima (uz sada obaveznu ponudu u vidu finansiranja sa 0% kamate), ova prilika je iskorišćena i za najavu početka saradnje između Opel-a i Košarkaškog saveza Srbije. Dakle, potpisan je u ugovor o sponzorstvu, koji Savezu obezbeđuje kontingent automobila za njihove potrebe.

opelsajam 15

Svečano potpisivanje ugovora objavljeno je upravo 20. marta 2015. godine, na štandu Opela u Hali 4 Beogradskog sajma, čime su kompanija Opel Srbija i Košarkaški savez Srbije označili su početak dvogodišnje poslovno-tehničke saradnje. Ugovorom je, između ostalog, predviđeno da Opel automobili u narednom periodu budu zvanična vozila Košarkaškog saveza Srbije. Generalni direktor kompanije Opel, gospodin Dragan Nenadović je ključeve prvih automobila uručio predsedniku Košarkaškog saveza Srbije, gospodinu Draganu Đilasu na konferencije za novinare održanoj tim povodom.

opelsajam 01 1

„Izuzetna nam je čast što smo postali partneri sa Košarkaškim savezom Srbije. Poznato je da je košarka jedan od vodećih sportova u Srbiji, a s obzirom na to da je i Opel među vodećim brendovima na domaćem tržištu, do timske igre i naše saradnje došlo je prirodno. Nadamo se da će naši automobili na posredan način pomoći našim reprezentacijama na putu do uspeha” tom prilikom je rekao generalni direktor Opela u Srbiji, Dragan Nenadović.

opelsajam 01

“Siguran sam da je ovo odličan poslovni potez od obostranog interesa, a nama je veoma važno što za partnera imamo jedno slavno automobilsko ime“, izjavio je predsednik KSS, gospodin Dragan Đilas. Predstavnici Opela i KSS-a najavili su i druge oblike poslovno-tehničke saradnje, prvenstveno promotivnog karaktera.

opelsajam 20

Na kraju ovih zanimljivih promocija, ne treba zaboraviti ni Opel komercijalni program, koji ovom prilikom ima da ponudi novi Vivaro model. Novi Opel Vivaro kombinuje funkcionalnost lakog dostavnog vozila sa udobnošću i dizajnom putničkog automobila. Ono što upotpunjuje novi privlačan izgled ovog vozila jesu vrhunske tehnologije i mnoge praktične, inovativne funkcije pod haubom – dizel motori omogućavaju veliku vučnu snagu sa naprednim BiTurbo pogonom – i u kabini, čineći Vivaro krajnje atraktivnim i konkurentnim modelon u ovoj ključnoj klasi vozila. Sa godišnjom prodajom od oko 50.000 vozila, on pokriva preko 10% evropskog tržišta vanova srednje veličine. Raznovrsni Vivaro je pravo vozilo za gotovo sve potrebe kupaca. Nova serija produžava uspešan koncept  različitih varijatni i dostupna je u različitim konfiguracijama u dve dužine i dve visine, kao panel van, Combi, crew van i autobus. Zapravo, novi Vivaro je sada još pogodniji za potrebe transporta u odnosu na svog prethodnika, zato što je, u obe izvedbe – prva verzija je dužine oko 5 metara a druga još 40 cm duža – ovaj model gotovo 22 cm duži, dajući dodatni prostor koji je uočljiv u enterijeru i koji omogućava transportnu funkcionalnost kakva ranije nije bila moguća. Novi Vivaro dostupan je po ceni već od 16.074 evra.

opelsajam 22

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/nacional/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here