Ženeva: Koncept Sway najavljuje novu Nissan Micru

0
698
NAS SPONZOR

Sledeća generacija modela Nissan Micra stiže u formi koncepta Sway, koji će biti promovisan na salonu automobila u Ženevi sledeće sedmice. Tim povodom, Nissan je objavio ovu fotografiju.

Koncept Sway je najava modela koji koristi potpuno novu platformu za jedan supermini Nissanov model prvi put od 2003. godine. Nissan je saopštio da koncept koristi elemente novog dizajnerksog stila, prvi put viđenog na modelima Juke i novom Qashqaiju.

Nissan Sway koncept je nagoveštaj koji pokazuje kako bi mogla da izgleda buduća generacija malih Nissanovih modela ukoliko bi upečatljivi novi dizajnerski jezik bio primenjen na jedan evropski hečbek„, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Upečatljivi profil i dinamične linije verovatno će u određenoj meri biti ublaženi u serijskoj varijanti Micre. Prepoznatljiva Nissanova maska i uglasta LED prednja svetla verovatno će biti zadržani.

Aktuelna Micra osvežena je 2013. godine, ali u pogledu dizajna i dalje zaostaje za rivalima iz supermini klase. Nissan se nada da će potpuno novi model preokrenuti tu situaciju, uz dodatak nekih tehnoloških rešenja iz novijih Nissanovih modela.

Nissan nije precizirao kada će se nova Micra naći u prodaji, a procenjuje se da bi se to moglo desiti sledeće godine.

Prethodni tekstDušan Borković: FIA WTCC planovi za 2015
Sledeći tekstŽeneva: 2015 Honda Jazz

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here