Dušan Borković: FIA WTCC planovi za 2015

0
6868
NAS SPONZOR

Neposredno pred početak ovogodišnje FIA WTCC sezone, Dušan Borković je odžrao konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni planovi za predstojeću sezonu. Na konferenciji je bio prisutan i najbolje plasirani privatnik u protekloj sezoni – Norbert Mihelic.

Borković je najavio da u narednoj sezoni očekuje više uspeha, a da cilj ostaje isti – da vozi još brže nego ranije.

Ovogodišnja FIA WTCC sezona počinje za dve nedelje, 8. marta, trkom u Argentini. Borković je naglasio da u ovom trenutku i dalje ima problem sa položajem sedišta u svom novom automobilu koji sigurno neće biti rešen sve do treće trke sezone, zbog propisa FIA.

Borković je kao pozitivni pomak u FIA WTCC istakao ponovno uspostavljanje Yokohama pehara: „Ovaj trofej je u WTCC uveden 2006. i prvi put su ga ukinuli prošle godine. Drago mi je da se vraća jer pored posebnog sistema bodovanja, on nudi posebno postolje na pobedničkom podijumu i sa time dodatnu promociju vozača i tu ću sigurno tražiti svoje mesto. Pored vozača Ševroleta, za ovaj trofej takmičiće se i privatnici koji voze Honde i Sitroen.“

Specijalni gost na konferenciji je bio mađarski vozač Norbert Mihelic, četvrtoplasirani u FIA WTCC, a koji je za našeg automobilistu imao samo reči hvale:

“Veoma sam ponosan na Dušana jer znam koliko je teško uspeti u zemlji koja, kao i moja, nema bogatu tradiciju auto moto sporta. Na početku sezone Duca je pravio tipične početničke greške kroz koje smo svi prošli, ali već u drugom delu sezone, on je pokazao neverovatan talenat. Biće mnogo bolje ove godine i siguran sam da Duca može da uđe u prvih pet sa brzinom koju je demonstrirao. Dušan nije mnogo vozio na testu, ali kada je bio na stazi pokazao je kakav je. Drugi dan je imao najbrži krug od svih vozača Honde“, rekao je Mihelic.

Prethodni tekstŽeneva: Novi izgled Toyote Auris
Sledeći tekstŽeneva: Koncept Sway najavljuje novu Nissan Micru
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here