Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept

0
851
NAS SPONZOR

Zvaničnici Mitsubishija su pre oko mesec dana nagovestili da je Lancer Evolution došao do kraja svog puta, a sada je kompanija objavila prve detalje o specijalnoj završnoj seriji. Koncept je nazvan Lancer Evolution X Final Concept i imaće premijeru na salonu automobila u Tokiju sledećeg meseca.

Koncept je zasnovan na potpuno opremljenom Lanceru Evo GSR, sa petostepenim manuelnim menjačem i dvolitarskim turbo benzinskim četvorocilindrašem koji je obradila japanska tjunerska kompanija HKS.

Zahvaljujući novom turbu, usisnoj grani većeg kapaciteta i novom izduvnom sistemu, unapređenom interkuleru i rekalibraciji ECU modula, snaga agregata povećana je na 480KS. Standardni Evo ima 295KS.

Koncept je opremljen i felnama od kovanog aluminijuma kompanije RAYS prečnika 19 inča, na koje su postavljeni pneumatici Yokohama Advan Neovas. Koncept je spušten zahvaljujući podesivom ogibljenju koje je tjunirao HKS.

Vizuelne izmene obuhvataju crni finiš eksterijera, sa crnim elementima na krovu i zadnjem spojleru. U kabini su uočljivi kontrastni šavovi. Više informacija o ovom konceptu, uključujući potencijalne planove o serijskoj proizvodnji, biće poznato sa otvaranjem automobilskog salona u Tokiju 9. januara.

Prethodni tekstMG GTS – prve slike
Sledeći tekstSpecijalna edicija Shelby Cobra 427

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here