F1: Alonso u Meklarenu, Baton ostaje

0
1649

Fernando Alonso će svoju karijeru nastaviti u Meklarenu, a njemu će društvo praviti Dženson Baton koji ostaje u ovoj ekipi. Ovogodišnji drugi vozač ekipe, Kevin Magnusen, ostao je bez trkačkog mesta, ali ostaje u ekipi kao rezervni vozač.

Dženson Baton nastavlja svoju karijeru u F1, a svoju 16 godinu u ovom takmičenju provešće u Meklarenu. Možda”bučnija” vest od te je da se Alonso vraća u ekipu iz Vokinga, u ekipu sa kojom se prilično burno rastao 2007. godine. Ipak, ovako nešto se dosta dugo očekivalo i angažman Alonsa u Meklarenu je dosta dugo visio u vazduhu kao jedna sigurna opcija, veće je pitanje bilo kog će od ovogodišnjih vozača ekipa zadržati. Ovako će Meklaren u 2015. godinu ući sa veoma interesantnom vozačkom postavom, a kada se tome doda Hondin motor onda će ova ekipa biti veoma interesantna za praćenje sledeće godine. Alonso je napravio interesantnu izjavu kada je rekao da je u Meklaren došao kako bi uspeo u onome što je njegov idol postigao, naravno reč je o Seni.

“Nikada nisam krio divljenje koje imam prema mom idolu, Seni. Sećam se postera u svojoj sobi, mojih igračaka i toga kako sam maštao da ću biti kao on. Moj prvi karting je imao oznake kao jedan od najprepoznatljivijih bolida u F1 istoriji, Meklaren Honda, bolida koji je Sena vozio. Počastvoivan sam što ću imati priliku da budem deo ovog parterstva,” izjavio je Alonso.

Za Batona se dugo nije znalo da li će biti zadržan u ekipi, pre svega zbog godina, ali do produžetka saradnje je ipak došlo. “Izuzetno sam zadovoljan što ću moju 16. sezonu u F1 provesti u Meklarenu. Baš kao i Alonso i ja sam siguran da će Honda pomoći Meklarenu da se vrati u vrh ovog sporta.”

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here