Hyundai i30 Turbo

0
812
NAS SPONZOR

Hyundai je proširio ponudu svojih automobila modelom Hyundai i30 Turbo, čiji motor proizvodi 185KS. Automobil je predstavljen istovremeno sa osveženim modelima i40 i i20.

Sportski i30 razvijen je u Hyundaijevom centru za testiaranja na stazi Nirburgring. Centar je otvoren prošle godine. Za pogon ovog autombila iskorištena je turbo verzija poznatog 1,6 litarskog GDI benzinca. Hyundai je saopštio da je želeo da napravi “snažan, ali ne agresivan” motor koji je “fokusiran na uživanje vozača, a ne samo na podatke o performansama”.

14hyundai i30turbo1

Motor je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem i proizvodi 185KS pri 5500 obrataja, kao i 264Nm u rasponu od 1500 do 4500 obrtaja. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 8 sekundi, a maksimlana brzina 220km/h.

Ogibljenje Hyundaija i30 Turbo podešeno je za dinamičnije upravljanje, koje je direktnije u odnosu na standardni model. Automobil je opremljen felnama od 18 inča i ventilisanim kočionim diskovima prečnika 300mm napred i klasičnim diskovima od 284mm nazad.

U poređenju sa standardnim i30, Turbo ima drugačiju masku, detalje crvene boje na prednjem i zadnjem braniku, kao i novi dizajn prednjih LED svetala i cevi izduvnog sistema. Bi-ksenonska svetla su deo standardne opreme.

14hyundai i30turbo2

U kabini dominira crni ton, ugrađena su sportska prednja sedišta, unikatna instrument tabla, a na upravljaču, ručici menjača i panelima vrata su uočljivi kontrastni šavovi.

Sportska varijanta ovog modela predstavljena je tri godne posle premijere i30 u Evropi. Ostale verzije takođe su restilizovane, dobile su efikasnije motore, novi menjač i dodatnu bezbednosnu opremu i tehnologije iz modela i40 i Genesis. Među njima su sistem za upozoravanje na napuštanje saobraćajne trake, tempomat, satelitska navigacija sa ekranom od sedam inča, dvozonski klima-uređaj, RDS radio/CD sa ulazom za eksterne uređaje i audio sistem sa šest zvučnika.

14hyundai i303

Spoljašne dimenzije su neizmenjene, a prtljažnik ima istu zapreminu od 378l kao i do sada. Linije karoserije i30, međuosovinski razmak i kolotrag nisu menjani, ali su inženjeri Hyundaija unapredili udobnost i izbalansirali upravljanje. Proizvođač tvrdi da u kabinu sada ulazi manje buke i vibracija.

Prethodni tekstBMW najavio promene u rukovodstvu
Sledeći tekstBMW Motorsport program za 2015

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here