F1: Nasr u Zauberu 2015. godine

0
460

Felipe Nasr će sledeće godine voziti za ekipu Zauber, potvrđeno je danas. Nasr će društvo praviti Eriksonu koji iz Katerhama prelazi u Zauber, pa tako ova ekipa menja kompletnu vozačku postavu za sledeću godinu.

Vest da je Nasr potpisao za ekipu Zauber ostavila je Estebana Gutjereza i Adrijana Sutila bez angažmana u ekipi Zauber za sledeću godinu. Već je ranije potvrđeno da će Erikson voziti za ovu ekipu i sa dolaskom Nasra kompletira se vozačka postava za 2015. godinu u ovoj ekipi. Nasr je već imao prilike da ove godine u par navrata proba F1 bolid na stazi i to kao član Vilijamsa na zvaničnim treninzima petkom. Mladi Brazilac u Zauber donosi i sponzorski ugovor sa Banco de Brasil, pa je to još jedan razlog za angažovanje, obzirom na tešku finansijsku sitaciju ekipe.

“Već duže vreme pratimo Felipea i on zaslužuje svoju šansu u F1 posle veoma uspešne karijere u nižim kategorijama,” izjavila je Moniša Kaleborn.
“Dolazak u Zauber je veoma važna stvar za mene,” izjavio je Nasr. “Zauber je ekipa koja je bila važna u karijeri za vozače poput Mase, Rajkonena, Kubice i Sebastijana Fetela i ponosan sam što postajem deo te trkačke porodice.”

Felipe Nasr u F1 dolazi iz GP2 serije gde je trenutno drugoplasirani.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here