Nova fabrika za proizvodnju Audija R8

0
631

Audi je izmestio proizvodnju modela R8 iz fabrike u Nekarsulmu (Neckarsulm) u mesto Hajlbron (Heilbronn), nekoliko kilometara dalje. Pauza u proizvodnji ovog sportskog modela trajala je samo tri sedmice.

Nova fabrika Belinger Hefe (Böllinger Höfe) objedinjuje različite radionice koje su bile rasute u pogonu u Nekarsulmu, zbog čega će proizvodnja R8 u budućnosti biti jednostavnija i jeftinija. U Nekarsulmu se nastavlja proizvodnja modela A4, A5, A6, A8 i Q7.

Nova fabrika je četiri puta manja od Nekersulma i sadrži manju proizvodnu liniju, kao i moderni logistički centar u kojem može da se obradi 4.500 kontejnera svakog dana. Dodatno poboljšanje dolazi u vidu GPS praćenja svake pojedinačne isporuke između logističkog centra i fabrike Nekarsulm. Ovo omogućava fleksibilno menjanje rokova isporuke, u skladu sa situacijom u saobraćaju, i optimizaciju rute za transport kontejnera.

Ovaj potez je deo Audijeve strategije u okviru koje će nemačka kompanija uložiti oko 28 milijardi dolara do 2018. godine. Polovina će biti invesirana u postrojenja u Nemačkoj, a samo Nekarsulm će primati 800 miliona dolara godišnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here