NK TEST: Renault Megane GT Line TCe 130

0
3962

Reno se trudi kako bi aktuelnom Meganu omogućio boravak još neko vreme u nemilosrdnoj konkurenciji C segmenta. Megan treće generacije pretrpeo je još jednu, drugu po redu, restilizaciju i uz određene tehničke modifikacije i novu motorizaciju pokušava da nađe put do kupaca koji imaju pregršt opcija u ovoj klasi vozila. Sa novim izgledom prednjeg dela vozila restilizovani Megan sada deluje daleko agresivnije, a GT Line paket opreme i turbo pogon mu dozvoljavaju da isti takav bude i u vožnji.

Svi znamo da je konkurencija izuzetno jaka u C segmentu vozila, a za ovo postoji i prost razlog: autmobili iz ovog segmenta su najsvestranija vozila za uloženi novac, tako da su veoma čest izbor kupaca.

Reno donekle može biti zadovoljan prodajnim rezultatima svog modela jer je iza sebe ostavio modele poput Tojote Auris i Hjundajia i30, ali su mu nedostižni modeli poput Opel Astre, Ford Fokusa i naravno suverenog vladara klase, Golfa.

Kako bi očuvao te solidne prodajne rezultate Reno je morao da poradi na stilu Megana pa je već dva puta od predstavljana redizajniran. Prvi put je to bilo 2012. godine, a redizajnirani model smo imali prilike i da probamo i to baš u paketu koji je veoma sličan ovome koji je sada na testu.

Poslednja restilizacija ima mnogo agresivniju prednju masku, a veliki znak Renoa je nešto što karakteriše sve aktuelne modele ovog francuskog proizvođača pa je to primenjeno i kod Megana.

nktest megane gtline012

 

Prethodna restilizacija nije bila toliko vidljiva, čak se može i reći da je bila dosta “stidljiva”, ali je sa novim paketom unapređenja Reno pogodio pravo u centar tako da je Megan dovoljno aktuelan za potencijalne kupce.

Najviše izmena, kao što smo već rekli, ima na prednjem delu automobila. Ceo prednji deo automobila deluje kao da je deo nekog koncept vozila, pa sada više nemamo pravo prigovara Meganu na konzervativnom dizajnu prednjeg dela. Na žalost ni sa ovom restilizacijom se u startnom paketu ne dobijaju LED dnevna svetla koja dodatno ističu agresivnost prednjeg kraja. Kada govorimo o agresivnosti ona je dodatno izražena kod test primerka, ne toliko zbog prisutnih LED svetala koliko zbog GT Line paketa opreme koji spoljašnosti dodaje par elemenata kako bi ovaj automobil izgledao zaista atraktivno. Pored ravnih LED svetala koje su smeštene ispod fara u braniku, tu su i dodaci od sive plastike oko LED svetala i crna lak plastika na sredini kod velikog znaka. Aktuelni GT Line model je ostao bez svetala za maglu napred koje dolaze kao standard u nižim paketima opreme, ali za njih nije bilo mesta u u dizajnerskom rešenju koje nudi GT Line paket.

nktest megane gtline015

Reno nas je već navikao kada je reč o nazivima redizajniranih Megana, prethodni redizajn je sada poneo naziv Generation, a gledano sa zadnje strane je gotovo nemoguće razlikovati prethodnu verziju od aktuelne. Branik je istog oblika, a i kod ovog GT Line modela je prisutan difuzor u kome se nalaze parking senzori. Ista priča važi i za bočni pogled na vozilo, promena nema, a i 17″ felne su istog dizajna kao kod prethodnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here