Prvi utisci: Opel Insignia Country Tourer

0
3789

U ovim kratkim izveštajima obično pišemo ukratko ono što nas je najviše zaintrigiralo kod test automobila, bez suvišnih i suvoparnih brojki. Međutim jedna brojka je obeležila ovaj test automobil, tako da je svako diskutovanje počinjalo i završavalo sa tim brojem. 43.

Opel je sa novom generacijom Insignije u ponudu uveo i Country Tourer model. U pitanju je ono što zovemo krosover vozilo, odnosno karavan varijanta sa 4×4 pogonom i nešto povišenim klirensom u odnosu na serijski model.

Kako to i biva sa krosover varijantama, Country Tourer odmah u startu “povlači” snažnije motore iz ponude zbog obaveznog prisustva 4×4 pogona pa je i početna cena primetno skuplja od Sports Tourer varijante (klasični karavan, da prevedemo za one koji nisu upoznati sa Opel nazivima).

Naše test vozilo smo preuzeli na podzemnom parkingu ne znajući tačno koji je model marketing Opel-a namenio. Na pritisak tastera na daljinskom – bljesnula su četiri migavca na ubedljivo najvećem automobilu u vidokrugu. Pre deset godina ovo su bili gabariti “S klase”, a sada je to samo još jedan auto iz D segmenta…

Otvaranje vrata je odmah potkrepilo ono što je masivna karoserija najavljivala – vrlo luksuzni enterijer je prosto “blještao”. Veza sa Cascada modelom je bila jasna – ovo je još jedan Opel koji će pokušati da se nametne kao vrlo luksuzni automobil za koji kupci ne moraju da plate naknadu za premium marku (što u inicijalnom plaćanju, što u ceni dodatne opreme, kao ni u ceni servisa).

I pored svega, broj 43 je tokom kompletnog toka testa bio težište svakog razgovora o Insigniji. Puna cena test automobila iznosi skoro 43.000€ i koliko god utisci sagovornika i pogledi prolaznika bili blagonakloni, skoro uvek smo se vraćali na ovaj broj. Ukoliko ste u mogućnosti da automobil kupite preko računa firme, Opel će za ovako opremljeni auto da vam da preko 10.000€ popusta, tako da konačna cena za pravna lica iznosi oko 32.000€ što je pravi “okazion” za ono što Insignija nudi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here