Infiniti Q50L – specijalno za kineske mušterije

0
468

Kao i brojni drugi proizvođači, Infiniti je predstavio posebnu, produženu, varijantu namenjenu kineskom tržištu. U pitanju je Q50 koji ima za 48mm duže međuosovinsko rastojanje što će omogućii komfornije sedenje na zadnjim sedištima.

 

Za razliku od modela Q70 čija je produžena varijanta raspoloživa na drugim tržištima, Q50L će biti isključivo nuđen kineskim kupcima. Dodatno, Q50L je prvi Infiniti model koji se proizvodi u Kini, u fabrici Ksingjang.

Infiniti je otvaranjem fabrike u Kini potvrtio svoje planove da kinesko tržište postane drugo centralno tržište za ovu marku.

Infiniti Q50L je dugačak 4852mm, dok je međuosovinsko rastojanje povećano na 2898mm. Za pogon Q50 modela se koristi prvi Infiniti/Nissan četvorocilindrični turbo benzinski agregat koji proizvodi 211KS/350Nm i uparen je sa 7-stepenim automatskim menjačem.

Q50L se isporučuje sa veoma bogatom opremom, kao i sa nekim veoma napredni tehnološkim rešenjima kao što je prvi sistem za upravljanje koji koristi električne signale (DAS – Direct Adaptive Steering), a tu su i dva ekrana osetljiva na dodir (InTouch HCI), Active Lane Control, Bose auio sistem i brojne druge pogodnosti koje imaju za cilj da punici na zadnjoj klupi budu u potpunom komforu.

Q50 model sa standarnim međuosovinskim rastojanjem će za kinesko tržište i dalje biti dopreman iz japanske fabrike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here