Prvi utisci: Mazda3 Sedan – zlatni presek?

0
3553

Mazda3 Sedan G120 je upravo to – zlatna sredina u kompakt segmentu. Nakon završenog testa nismo imali niti jednu zamerku na to što ovaj automobil nudi i po kojoj ceni.

 

 

Na prethodno testiranoj „trojci“ u hečbek varijanti smo imali neke zamerke koje su malo kvarile sliku o, inače, veoma dobrom automobilu. Tačnije, te manjkavosti su bile prisutne ukoliko gledate iz perspektive vozača koji je u potpunosti pragmatičan što nije u skladu sa profilom kupaca koje je top opremljeni i motorizovani hečbek “ciljao”.

Iza oznake G120 se krije 2,0 litarski Skyactive agregat i produženi odnos nalik onom koji je imala testirana Mazda6 što obezbeđuje veoma ekonomičnu vožnju u svim uslovima vožnje, a duža karoserija donosi povećanje prtljažnog prostora čime ovaj model može da se pohvali jednom od većih zapremina u segmentu.

Jedina mana koju u ovom trenutku možemo da navedemo je činjenica da je potražnja za Mazda3 modelom ogromna, tako da se na isporuku može čekati što nije uobičajeno u današnje vreme kada većina prodavaca ima prepune lagere i prosto jedva čeka uplatu kako bi što pre isporučili automobil.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here