Prvi utisci: Dacia Duster 4×4

0
4141
NAS SPONZOR

Kako znate da ste kupili terensko vozilo, a ne SUV? Vrlo je jednostavno – ne usporavate ukoliko je pred vama deonica puta koja je „zakrpa na zakrpi“ sa strateški pozicioniranim udarnim rupama. Daster će vam omogućiti baš to – bezbrižnu vožnju prosečnim srpski drumom.

Nova generacija Dastera i dalje igra na kartu pritstupačnog terenskog vozila neopterećenog sofisticiranim elektronskim sistemima, senzorima i sličnim pomoćima na koje tipični kupci ovakvih vozila nisu navikli niti su spremni da za to odvoje novac.

Na testu nam je bio jedan od skupljih modela u ponudi – Duster 4×4 dCi 110 u Ambiance opremi. Dizel motor je savršen za pogon Dastera, tako da snage ima dovoljno bez obzira da li je pogon u 2WD ili 4WD režimu. Ambiance oprema sadrži sve što je u praksi potrebno, tako da će tek retki kupci odlučiti da dodaju novac za još bogatiji paket opreme Laureate.

Prosečna potrošnja tokom testa nam nije poznata, s obzirom da Ambiance oprema ne sadrži bord kompjuter, tj. podatke o trenutnoj i prosečnoj potrošnji. Na osnovu zapremine rezervoara (50l) i pređenih 670km došli smo do okvirne brojke od 7l/100km. Vrlo korektno, zar ne?

Prethodni tekstPrvi utisci: Mazda CX-5 CD175
Sledeći tekstPariz: Audi TT Roadster
Večni entuzijasta.