Predstavljen BMW X4

0
981
NAS SPONZOR

BMW je predstavio model X4, još jednu novu formu u ponudi nemačkog proizvođača. Cilj modela X4 je da kombinuje eleganciju porodice X sa dizajnom sportskog kupea. Automobil će imati zvaničnu premijeru na salonu u Njujorku u aprilu, a prodaja kreće na leto.

14bmw x41

BMW X4 zasnovan je na platformi modela X3, od kojeg je duži za 14mm i niži za 36mm. Odlikuje ga kupeovska linija krova, koja se spušta prema zadnjem kraju nisko iznad zadnjih sedišta. X4 je vizuelno specifičan po većim usisnicima vazduha i novim maglenkama. Elementi nedavno predstavljene Serije 4 Gran Coupe mogu se uočiti na zadnjim svetlima i C stubu.

14bmw x42

U kabini se nalazi set prepoznatljivih BMW kontrola i tastera, sa površinama u crnoj boji visokog sjaja i aluminijumskim detaljima koji naglašavaju sportsku dimenziju. Vozač i suvozač sede za 20mm bliže tlu nego u modelu X3, a putnici na zadnjim sedištima za 28mm.

BMW X4 će biti ponuđen sa bogatjom opremom u odnosu na X3. Standardni paket obuhvata automatsko otvaranje poklopca prtljažnika, varijabilno sportsko upravljanje, aluminijumske naplatke od 18 inča, prednje i zadnje senzore za parkiranje, ksenonska svetla i grejanje prednjih sedišta. Paket xLine donosi felne od 18 inča novog dizajna, detalje od aluminijuma na karoseriji, enterijer u tamnijem tonu i sportska sedišta presvučena kožom. Paket M Sport donosi još agresivniji eksterijer, naplatke od 19 inča, M Sport podešeno ogibljenje, pragove sa M oznakama, sportska sedišta i još više aluminijuma u kabini.

14bmw x43

14bmw x45

BMW X4 će na početku biti ponuđen samo sa dizelskim motorima. Početni xDrive 20d koristi dvolitarski agregat snage 190KS, koji troši 5,2l/100km i emituje 138g/km CO2. Trolitarski šestocilindraš iz modela xDrive 30d isporučuje 260KS, troši 5,9l/100km i emituje 156g/km CO2. Vrh ponude čini xDrive 35d sa trolitarskim motorom snage 312KS. Ova varijanta troši 6l/100km i emituje 157g/km CO2. Sa ovim motorom X4 ubrzava od 0-100km/h za 5,2 sekunde.

14bmw x44

Svi modeli opremljeni su standardno šestostepenim manuelnim menjačem i pogonom na svim točkovima. Opciono se može dobiti osmostepeni automatik. U standardnom paketu opreme nalazi se sistem stop-start, tehnologija za rekuperaciju energije kočenja i sistem koji dodatno poboljšava sagorevanje goriva i povećava efikasnost.

Prethodni tekstŽeneva: Toyota AYGO
Sledeći tekstŽeneva: Nissan Juke Nismo RS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here