Predstavljen Pežo 308

0
4379

Pežo je domaćoj javnosti predstavio najnoviji model u svojoj ponudi, model 308. 308 bi trebalo da pomogne  Pežou u borbi za kupce u C segmentu vozila, a imajući u vidu dizajn novog modela to ne bi trebalo da predstavlja preterano težak zadatak, jer novi 308 izgleda dosta primamljivije od svog prethodnika.

 

Prezentacija novog modela iz Pežoa održana je u salonu Verano Motors-a, a predstavnici medija i brojni gosti su imali prilike da se upoznaju sa novim modelom. U skladu sa sloganom “Sledi vaš osećaj”, novi 308 je kreiran da zadovolji potrebe dinamičnih i zahtevnih kupaca i zato se smatra najboljim izborom za poslovne ali i porodične ljude kojima su prostranost i funkcionalnost bitni. Takođe treba istaći da je prema Euro NCAP testovima, 308 osvojio maksimalnih pet zvezdica u pogledu bezbednosti, a upotreba nove generacije Stop&Start sistema znatno je smanjila potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova.

Kada je tehnički aspekt automobila u pitanju, 308 dolazi sa paletom od 5 motora i to tri benzinska i dva dizel motora. Ponuda benzinaca se sastoji od najslabijeg, 1,2 VTi motora sa 82ks i petostepenim menječem. Druga dva motora su zapremine 1,6 litara snage 125, odnosno 156ks i oni se uparuju sa 6-stepenim menjačima. Ponuda dizelaša se sastoji od dva motora zapremine 1,6 litara, snage 92, odnosno 115ks. Oba dizel motora imaju emisiju gasova manju od 100g CO2. Spolja gledanno automoobl deluje dosta atraktivnnij od svog prethodnika, a ukupna  dužina iznosi 4,253mm sa međuosovinskim rastojanjem od 2,620mm.

Pežo je nastavio sa specifičnim dizajnom enterijera i ne odustaje od položaja instrument table iznad obruča upravljača. Još jedno interesantno rešenje je i multifunkciolni ekran osetljiv na dodir dijagonale 9,7″. Upotreba ovakih ekrana nije novina, ali je izmeštanje komandi klima uređaja novina u ovom segmentu vozila. Tako se u ennterijeru 308-ice na centralnoj konzoli nalazi zaista mali broj “fizičkih” tastera, svega 6. Potvrda dobrog dizajna stigla je i u vidu nagrade na 29. Internacionalnom festivalu automobila.

Prezentacija novog modela je ujedno označila i početak prodaje na domaćem tržištu. Početna cena za novi 308 iznosi 14.990€, koliko treba izdvojiti za baznu benzinsku varijantu (Access paket opreme i 1.2 motor), dok osnovni dizel staje 16.990€ (Access paket opreme i 1.6HDi agregat).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here