Volkswagen osvežio model Polo

0
593

Pet godina posle premijere pete generacije modela Polo, Volkswagen je osvežio ovaj automobil novim trocilindričniom benzinskim i dizelskim motorima, info-zabavnim sistemom iz novog Golfa i još nekim tehnološkim novostima, uz određene stilske izmene.

14vw polo2

Automobil je dobio oštrije dizajnirane odbojnike, redizajnirana LED prednja svetla (u najvišem paketu opreme) i hromirani pojas između maglenki. Kabina je dobila novi trokraki upravljač i modularni info-zabavni sistem iz sedme generacije Golfa. najviši paket opreme sada donosi kolor ekran osetljiv na dodir sa dijagonalom od 6,5 inča koji reaguje pokrete ruke ispred sebe i potom prikazuje raspoložive opcije. Sistem obuihvata Bluetooth audio strimovanje i zumiranje mapa po ugledu na pametne telefone.

14vw polo3

14vw polo4

Određeni bezbednosni sistemi takođe su filtrirani iz novog Golfa. Među njima su adaptivni tempomat koji koristi radar, funkcija automatskog kočenja i kamera za pogled unazad, koja je na listi opcija. Novi elektromehanički sistem upravljanja doprinosi smanjenju potrošnje goriva, a premijerno za Polo moguće je dobiti Sport-Select opciju za podešavanje rada amortizera.

Volkswagen je osvežio kompletnu ponudu motora i u nekim slučajevima smanjio potrošnju goriva za 21%. Kupci sada mogu da biraju između tri trocilindrična 1,4 litarska TDI motora od 75KS, 90KS i 105KS. Najefikasnija je verzija iz modela TDI BlueMotion od 75KS, koja troši 3,2l/100km i emituje 82g/km CO2. Verzija od 90KS sa DSG menjačem emituje samo 89g/km CO2.

14vw polo5

Novost u ponudi benzinaca je jednolitarski agregat koji isporučuje 90KS u modelu Polo TSI BlueMotion, koji ima deklarisanu potrošnju od 4,1l/100km i emituje 94g/km CO2. To je prvi benzinski motor sa oznakom BlueMotion. Kupci mogu da odaberu i atmosferski 1,2 litarski benzinac u verzijama od 60KS i 75KS, koji troši 4,6l/100km zahvaljujući sistemu stop/start i rekuperaciji energije kočenja.

14vw polo6

Sledeći u katalogu su turbo verzije 1,2 litarskog benzinca koje proizvode 90KS, odnosno 110KS. Model Polo Blue GT koristi 1,4 litarski agregat sa tehnologijom aktiviranja cilindara prema potrebi i raspolaže sa 150KS. Na vrhu ponude je snažnija verzija 1,4 litarskog motora u modelu Polo GTI, koja sada isporučuje 192KS.

Osveženi Polo imaće premijeru na salonu automobila u martu, a prodaja kreće odmah potom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here