NK Test: Ford Fiesta 1.5 TDCi

0
3284

Ford je sa modelom Fiesta uvek imao jedan od najznačajnijih modela u veoma konkurentnom B segmentu. Fiesta se tradicionalno diči veoma dobrim voznim karakteristikama što je primarni kvalitet kojim se ovaj model bori sa konkurentima iz klase.

Upravo zbog stanja i borbe na tržištu, interesantno je da poslednja Fiesta generacija predstavljena još 2008. godine, a taj model smo već imali priliku da testiramo.

 

 

Restilizacija je urađena tek 2012. godine, koja je podrazumevala samo dosta male promene na prednjoj masci i zadnjem braniku. Tokom 2013, Ford u Fiesta ponudi uvodi novi TDCI motor zapremine 1,5 litara, koji treba da ponudi povoljniju cene za dizel opciju kroz nešto bolje performanse. Kako je Ford na domaćem tržištu krenuo u akcijsku ponudu koja dodatno snižava cenu da dosta modela iz game, ovo je bila odlična prilika da vidimo kako se ponaša Fiesta sa ovim motorom kao i da ustanovimo kako u praksi zgledaju izmene na karoseriji.

 

Fiesta1-5TitX 39

Fiesta je logično jedan od udarnih akcijskih modela, sa cenom u rasponu od 9140 pa do 16.000 evra. Mi smo na testu imali malo jaču srednju varijantu, Titanium paket opreme i naravno već pomenuti novi 1.5 TDCi dizel motor – ukupno 13.060 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here