Prvi utisci: Mazda 3 G165 Revolution

0
1496

Nakon CX-5 i Mazde 6, na testu nam je i nova generacija modela 3 u hečbek karoseriji. Za pogon je zadužen 2.0 benzinski SkyActiv agregat sa 165KS koji se isporučuje isključivo u kombinaciji sa najbogatijim paketom opreme – Revolution.

Mazda nastavlja sa trendom dizajniranja izuzetno atraktivnih automobila, a nova generacija modela „3“ je još jedan primer fenomenalnog rada dizajnera japanske kompanije. Pogonski agregati iz SkyActiv generacije su u dosadašnjim testovima pokazali da su izuzetno štedljivi kao i da mogu sa lakoćom da budu veoma štedljivi – daleko štedljiviji nego bilo šta od malolitražnih turbo benzinaca koje smo do sada imali prilike da probamo.

Naš fokus je svakako bio na potrošnji, s obzirom na fenomenalne rezultate koje smo imali kada su nam na testu bili SkyActiv pogonjeni modeli. Međutim, potrošnja je bila daleko veća nego što smo očekivali, a kao razlog smo identifikovali skraćeni prenos. Da budemo precizni, potrošnja je daleko veća od onoga što smo mi očekivali nakon prethodnih iskustava sa istim motorom u većim/težim karoserijama. Ukoliko gledamo objektivno, potrošnja je i dalje nešto ispod proseka koji nude konkurenti. Konstruktori su sa namerom žrtvovali malo ekonomičnosti zarad performansi modela koji je u ovom trenutku najsportskija „trojka“ u ponudi.

Zanimljivo, nova Mazda 3 je izuzetno udobna – daleko udobnija nego što su to bili modeli prethodne generacije, ali i u odnosu na većinu konkurenata iz klase, pogotovu ukoliko imamo u vidu da je test vozilo opremljeno 18“ točkovima sa pneumaticima niskog profila.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here