Predstavljen Lamborghini Huracan

0
911
13lamborghini_huracan0.jpg

Lamborghini je predstavio model Huracan, zamenu za Gallardo. U automobil je ugrađen atmosferski 5,2 litarski V10 motor koji isporučuje 610KS, a maksimalna brzina je veća od 325km/h.

 

Huracan će imati svetsku premijeru na salonu automobila u Ženevi, u martu, a prodaja bi trebalo da krene na jesen sledeće godine. Iako je u najavama novog modela kružilo ime Cabrera, Lamborghini se na kraju odlučio za Huracan, sa dodatkom LP610-4.

13lamborghini_huracan1.jpg
 

Proizvođač ekskluzivnih automobila nastavlja tradiciju davanja imena svojim modelima po poznatim bikovima iz koride. Huracan je bio bik koji se borio u španskom Alikanteu1879. godine.

Centralno smešteni motor, komponente od aluminijuma i karbona i sveukupan tehnološki paket donose "trkačku preciznost i izvanrednu čvrstoću", saopštio je Lamborghini. Istu šasiju koristiće druga generacije modela Audi R8, koja se očekuje 2015. godine.

13lamborghini_huracan2.jpg
 

Uprkos većoj upotrebi laganih materijala, težina Huracana povećana je u odnosu na Gallardo sa 1410kg na 1422kg, najverovatnije zbog enterijera i količine tehnologije koji, kako tvrdi Lamborghini, donose "apsolutne performanse uz lagano ponašanje na putu" i "luksuzni i sportski orijentisanu završnu obradu".

Atmosferski V10 motor je značajno unapređen u odnosu na verziju iz Gallarda, do mere da ga Lamborghini naziva novim agregatom, sa novim sistemima direktnog i indirektong ubrizgavanja goriva. Motor isporučuje 610KS pri 8250 obrtaja i 560Nm. maksimalna brzina nije precizirana, ali Lamborghini navodi da je veća od 325km/h. Ubrzanje od 0-100km/h postiže se za 3,2 sekunde, a od 0-200km/h za 9,9 sekundi. To znači da je Huracan brži od Gallarda za pola sekunde.

13lamborghini_huracan4.jpg
 

Ekonomičnost je poboljšana u odnosu na Gallardo LP560-4 sa automatskim menjačem sa 14,7l/100km na 12,5l/100km, a emisija CO2 spuštena je sa 351g/km na 290g/km. Standardni menjač više nije šestostepni manuelni, nego sedmostepeni automatik sa dvostrukim kvačilom, koji je nazvan Lamborghini Doppia Frizione. Za sada formalno nije potvrđeno da je manuelni menjač izbačen iz ponude. Snaga se šalje na sve točkove preko elektronski kontrolisanog prenosnog sistema. Taster na upravljaču omogućava vozaču da bira između tri konfiguracije – Strada, Sport i Corsa.

13lamborghini_huracan5.jpg
 

Sistem vrši podešavanje rada motora, menjača i prenosnog sklopa u okviru "obimne modifikacije Huracanovog ponašanja na putu", saopštio je Lamborghini. Karbon-keramičke kočnice su deo standardne specifikacije, a varijabilni upravljački sistem Lamborghini Dynamic Steering i magnetski podesivo ogibljenje su na listi opcija.

13lamborghini_huracan3.jpg
 

Enterijer visokog kvaliteta izrade predstavlja značajan napredak u odnosu na Gallardo. Kabina je presvučena nappa kožom i alkantarom. Novi 12,3 inčni TFT ekran prikazuje instrumente, multimedijalne opcije su povećane i sveukupno je postignut osećaj većeg luksuza. Kupcima je ponuđena serija opcija za dodatno prilagođavanje automobila svojim željama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here