Sagmajster „jaše“ na Dakaru po sedmi put

0
2272
Image
NAS SPONZOR

 

Gabor Sagmajster i njegovi generalni sponzor, kompanija Euro Petrol, je održao konferenciju povodom odlaska na njegov sedmi Dakar reli. Saznali smo da je Sagmajster u odličnoj formi i da je potpuno spreman za predstojeći Dakar, koji će biti još teži nego prethodnih godina.

Kao što smo već i najavili u predstavljanju ovogodišnjeg Dakara, ruta za motocikliste i vozače kvodova će biti daleko teža nego prethodnih godina, a konkurencija će biti možda čak i jača nego prethodnih godina zbog većeg prisustva fabričkih timova i, samim tim, daleko bolje logistike.

Image

 

Promocija je održana u Euro Petrol hotelu „Euro Garni” gde je pristunim medijima očekivanja na predstojećem Dakaru predstavio Gabor Sagmajster i njegov kondicioni trener Zoran Ivanović. Naime, Sagmajster je tokom ove sezone zadobio ozbiljniju povredu ključne kosti i levog ramena, tako da je fokus priprema bio da se povređeno rame što bolje oporavi. Kako je kondicioni trener rekao, povreda nije u potpunosti zalečena tako da će Sagmajster morati da tokom vožnje ipak malo kalkuliše u smislu da ne opterećuje levu ruku koliko to možda klasični stil njegove vožnje zahteva.

Image

 

Što se motocikla tiče, u pitanju je prošlogodišnji KTM 450 (75KS) motocikl koji je u potpunosti „prepakovan” tako da je praktično stari samo ram dok su sve druge komponente podložne habanju zamenjene. Kako nam je Sagmajster rekao, novi KTM sa lakšim ramom namenski projektovanim za 450 ccm mašine još uvek nije dostupan takmičarima van fabričkog tima.

Image

 

Što se logistike tiče, Sagmajster je i dalje u sklopu Kaiser tima u kome će se ove godine nalaziti ukupno šest vozača (Miran Stanovnik je jedan od njih) što će značiti da će ti vozači imati na raspolaganju nešto bolju asistenciju, ali će i međusobno biti u prilici da se pomažu pogotovu kada budu vozili jednu od dve maratonske etape gde im nije dozvoljena pomoć mehaničara. Kajzer Torsten (Kaiser Thorsten) i njegovi pomoćni mehaničari će se starati da motocikli svih šest takmičara budu potpuno ispravni svaki put kada se takmičari nađu na startu etape.

Image

 

Sagmajsterov KTM sa brojem 72 je već na putu ka Buenos Ajresu, zajedno sa svim ostalim motociklima takmičara koji su se ukrcali na ASO brod krajem novembra, a koji će uploviti u odredišnu luku 25. decembra. Gabor Sagmajster i članovi tima će put Južne Amerike krenuti 1. januara, nakon čega će preuzeti motocikl i krenuti u Rozario gde je tehnički pregled, verifikacija i start relija.

Više informacija o Gaboru Sagmajsteru možete pročitati u našem intervjuu iz 2011.

 

Prethodni tekstKia najavila sportski koncept
Sledeći tekstPredstavljen Lamborghini Huracan
Večni entuzijasta.

1 COMMENT

  1. ?????? ?????, ?? ?? ????? ? ?????? ?????????? ???????, ?? ???? ?????????? ????????? ??????? ???????, ??????? ??? ??????? ??? ??? ??????? ??????? ????????? ??????.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here