F1:BMW predstavio svog aduta u Valensiji

0
3847
bmw.jpg
NAS SPONZOR

Jutros u 9 sati u Valensiji otkriven je izgled novog BMW Sauber F1 bolida. Prezentaciji je prisustvovalo preko 500 novinara. U 13 sati novi bolid će biti izvežen na stazu Circuito de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo.  

 

Vozači za novi-stari tim su Nemac Nik Hajdfeld (28) i Kanađanin Žak Vilnev (34), dok će test vozač tima biti Poljak Robert Kubika (21), pobednik serije Formula Reno u kojoj je učestvovao i naš Miloš Pavlović.

Tim će nakon prezentacije nastaviti testove BMW Sauber bolida i 19 januara. U tom terminu staza je rezervisana isključivo za BMW F1 tim. Već od 23 do 26 januara tim će odmeriti snage sa konkurencijom u Barseloni.
f1.06.jpg
F1.06 šasija i P86 V8 2.4l motor

BMW Sauber F1 tim je zaključio sponzorske ugovore sa kompanijama Petronas, Intel, Credit Suisse i O2, tako da je problem finansiranja stavljen na stranu. BMW Motorsport direktor i direktor BMW Sauber tima Mario Tajsen prokomentarisao je za novinare ciljeve tima:

2006-ta je godina tranzicije i ne bi bilo previše zrelo postaviti konkretne sportske rezultate. Najvažnija stvar je usmeriti stvari u pravom smeru.U našoj prvoj sezoni ćemo pretežno skupljati iskustva. U 2005-toj Sauber tim je završio kao osmi u šampionatu konstruktora, što se može uzeti kao naša polazna tačka. Pokušaćemo da napredujemo što brže, ali naravno uspeh ne ide preko noći, već zahteva strpljenje i istrajnost. Mi imamo i prvo i drugo.” Tajsen nastavlja: “Za BMW grupu, F1 predstavlja laboratoriju za visoke tehnologije i akcelerator za proces pronalaska novih tehničkih rešenja. Sa svojom dinamikom, reputacijom, sportskim izazovom i zahtevima za novim tehničkim rešenjima Formula 1 se savršeno slaže sa osnovnim vrednostima BMW-a, uključujući i vozački užitak. Sem toga, ne postoji nijedno takvo sportsko takmičenje, koje konstantno privlači ogromno interesovanje širom sveta."

p86motor.jpg

BMW Sauber F1 tim je lociran na dve lokacije: Hinvil, nekadašnje sedište Sauber tima (centar za razvoj šasije) i Minhenu (centar za razvoj motora i elektronike). Nekadašnji vlasnik Sauber tima Peter Sauber (preko 13 godina) je preuzeo novu ulogu savetnika.

Prethodni tekstGTR 2 – vremenska prognoza: kiša !
Sledeći tekstYamaha YZF-R6 za 2006.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here