Volkswagen CrossBlue kupe concept

0
766
13vw_crossbluecoupe0.jpg

Volkswagen je osvežio concept CrossBlue u kupe formi za Sajam automobila u Los Anđelesu. Ovaj koncept imao je premijeru na automobilskom salonu u Šangaju ranije ove godine u verziji sa sedam sedišta.

 

Automobil je zasnovan na korosoveru sa tri reda sedišta, a sada u kabini ima prostora za pet osoba. Moglo bi se reći da je ovo Volkswagenov odgovor na model BMW X6. Koncept koristi MQB arhitekturu koju Volkswagen upotrebljava za novi Golf i Audi A3. U budućnosti će mnogi modeli ove grupacije koristiti MQB platformu.

13vw_crossbluecoupe1.jpg
13vw_crossbluecoupe2.jpg
 

CrossBlue kupe koncept je plag-in hibridno vozilo, sa pogonskim sistemom koji čine V6 turbo benzinski motor, dva elektromotora i šestostepeni DSG menjač. Električni motori napajaju se iz litijum-jonske baterije od 9,8kWh. Ukupna snaga sistema je 415KS, ubrzanje od 0-100km/h traje 5,8 sekundi, a maksimalna brzina je 237km/h.

13vw_crossbluecoupen3.jpg
 

Ove brojke su skoro identične sa onima objavljenim u Šangaju , a jedina značajna razlika je potrošnja goriva, pošto konceptualni kupe troši 4l/100km, dok je prethodna varijanta imala potrošnju od samo 3l/100km. Smanjena je i autonomija vozila, sa 32km na 21km u električnom modu i sa 1160km na 917km u hibirdnom modu.

13vw_crossbluecoupen4.jpg
 

Ova podešavanja celokupnog paketa mogla bi da znače da se Volkswagen približava početku proizvodnje, pošto su brojke objavjene uz konceptulani kupe realnije. CrossBlue kupe koncept u kabini ima mnogo kože, drveta i aluminijuma. Centar info-zabavnog sistema čini ekran dijagonale 10,1 inča, a prikaz instrumenata može se programirati prema želji vozača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here