WRC: Nuvil prvi vozač Hjundaji WRC ekipe

0
1123
13wrc_nuvil.jpg

Predvodnik nove Hjundaji WRC ekipe sledeće godine će biti Tijeri Nuvil. Ovogodišnji vozač M-Sport Ford ekipe je potpisao 3-godišnji ugovor sa Hjundajiem i od sledeće godine će biti za volanom i20 WRC automobila.

 

Nuvil je ove godine započeo angažman u M-Sport ekipi i oduševio je poklonike WRC-a. 25-godišnji Francuz je ove godine bolje vozio od klupskih kolega, Ostberga i Novikova. Sjajna vožnja i brojna druga mesta, na više relija ove godine, donela su mu i drugo mesto u generalnom poredku vozača. Velike su i šanse da na drugoj poziciji završi godinu jer je Latvala na 12 pona iza njega.

"Mislim da je mesto u Hjundaji ekipi prava stvar za mene, zato što je to mlada i ambiciozna ekipa," izjavio je Nuvil. "Zaista sam impresioniran sa njihovom fabrikom u kojoj rade WRC automobil, kao i sa pristupom kompletnom WRC programu. Činjenica je da će nam prva godina služiti za učenje, ali sam ubeđen u svetlu zajedničku budućnost."

Šef Hjundaji WRC ekipe, Mihael Nandan, je izjavio da dogovor sa Nuvilom znači koliko je Hjundaji ozbiljan u ovom WRC projektu. "Nuvil ima odličnu godinu iza sebe i predstavlja jednog od najboljeg mladog WRC vozača. Brzina koju poseduje, umeće, kao i sam pristup takmičenju, ga čine idealnim za Hjundaji WRC program."

Predstojeći reli, koji se vozi u Velsu, je poslednji u sezoni i ujedno biće poslednji reli Nuvila za M-sport ekipu. I pored činjenice da menja ekipu, Nuvil je izjavio da će dati sve od sebe i na poslednjem reliju sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here