Prvi utisci: Renault Grand Scenic dCi 130

0
1879
Image
NAS SPONZOR

 

Nekada brojke ne govore pravu istinu o automobilu, a Grand Senik potvrđuje to pravilo nudeći impozantne količine putničkog prostora sakrivene u dimenzije automobila iz kompakt segmenta.  „Kušet kola" bi možda bio pravi naziv koji opisuje Grand Senik.


Grand Scenic donosi nekoliko veoma značajnih aspekata, koji svaki za sebe može biti tema za naš blog: izuzetno ekonomičan pogonski agregat, ogromna količina putničkog i prtljažnog prostora i brojne novotarije na polju aktivne bezbednosti.

Image

Image

 

dCi 130 Energy je sa lakoćom pokretao umereno tešku karoseriju uz prosto neverovatno malu potrošnju u svim uslovima vožnje tako da je prosek na preko 800 pređenih km ravno 6l.

Prostran putnički prostor je uparen sa produženim prtljažnikom u kome se na test vozilu nalazio i opcioni treći red sedišta, što znači da lako možete da iskoristite vozilo kao mini bus.

Image

 

Test automobil je u top opremi – Bose Edition, pa je pored moćnog zvučnog sistema na raspolaganju čitav niz pogodnosti za vozača, a svi počinju sa „auto". Automatski brisači, automatska klima i automatska svetla su sada pojačani i sa automatskim dugim svetlima (automobil sam detektuje automobile ispred bilo u istom ili suprotnom pravcu i obara snop).

Image

Image

 

Ako moram da kažem nešto negativno, to je da sam očekivao nešto mekše ogibljenje nego što je to u praksi. Nije neudobno, ali ostavlja mesta za poboljšanje.

Grand Scenic u paketu sa Energy dCi 130 agregatom i propisno napakovan opremom će vas koštati našto preko 25.000€. 

Prethodni tekstPredstavljen Magnum MK5
Sledeći tekstPrvi utisci: Opel Cascada
Večni entuzijasta.