Predstavljen Magnum MK5

0
723
13magnum_mk5.jpg

Entuzijasti koji vole vožnju na stazi sada imaju još jednu opciju – novi MK5 iz kanadske kompanije Magnum Cars. Reč je o laganom sportskom automobilu koji je dizajniran za ulicu i stazu, što ga svrstva u ekskluzivni klub sa rivalima poput modela Caterham Seven, Ariel Atom i VUHL 05.

 

U automobil je ugrađen centralno smešteni četvorocilindrični motor koji se vrti do 11000 obrtaja i proizvodi 250KS. Magnum MK5 je bez tečnosti težak samo 845kg, što mu omogućava ubrzanje od 0-100km/h za samo 3,2 sekundi i maksimalnu brzinu od 240km/h. Snaga se šalje samo na zadnje točkove preko šestostepenog sekvencijalnog menjača i diferencijala ograničenog proklizavanja.

13magnum_mk51.jpg
 

MK5 ima "pušrod" ogibljenje, po ugledu na automobile iz F1, i podesive amortizere na prednjoj i zadnjoj osovini. Na aluminijumske felne od 18 inča postavljeni su pneumatici dimenzija 225/40 napred i 265/35 nazad. Magnum navodi da vozači mogu da očekuju lateralnu silu od 2g. Za zaustavljanje su zadužene četvoroklipne kočione čeljusti i ventilisani čelični diskovi na sva četiri točka.

Karoserija je u celosti napravljena od kompozitnog karbonskog materijala i lako se uklanja. Tu su i brojni aerodinamički dodaci, uključujući prednje krilo i spliter, ravno podvozje i zadnji difuzor. Automobil je dugačak 3,9 metara.

13magnum_mk52.jpg
 

Karbon je iskorišten i za izradu kokpita za dve osobe, a trim je urađen od aluminijuma i jelenske kože. Parametri o radu automobila prikazuju se na ekranu na upravljaču, uključujući štopericu. Modul sa pedalama napravljen je od aluminijuma, a njegovo pomeranje osigurava pronalaženje dobrog položaja za vozače svih visina bez upotrebe dodatnog alata.

Automobil se prodaje po ceni od 139.000 dolara bez poreza i troškova isporuke. Magnum nudi i nekoliko paketa dodatne opreme za ulicu ili stazu. Proizvodnja će biti ograničena na 20 primeraka godišnje, a isporuke kreću krajem 2014. godine.

Šef kompanije Magnum Bruno Sent Žak izjavio je da je MK5 veoma lak za održavanje i da to može da obavlja vlasnik ili bilo koji bolje opremljeni servis za sportske automobile. "Nije potreban kompletan tim mehaničara, niti specijalan alat. Samo uskočite i vozite", rekao je Sent Žak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here