2015 Hyundai Genesis – prve slike

0
782
hyundai_genesis0.jpg
NAS SPONZOR

Hyundai je objavio prve kompjuterski generisane slike druge generacije modela Genesis, koja će uskoro imati zvaničnu prezentaciju u Južnoj Koreji, a svetskoj javnosti će biti prikazana na Sajmu automobila u Detroitu saledeće godine.

 

Na snimcima se vidi da je nekoliko dizajnerskih elemenata preuzeto sa HCD-14 Genesis koncepta, što automobilu donosi prijatan i elegantan izgled. Ovo je nova varijanta Hyundaijevog dizajnerskog stila "fluidna skupltura" i predstavlja značajan iskorak u odnosu na aktuelni dizajn, naročito u predelu prednjeg kraja.

hyundai_genesis1.jpg
 

Hyundai će pokušati da se sa novim Genesisom uključi u tržišnu utakmicu sa luksuznim nemačkim rivalima. Prototip novog Genesisa intenzivno je testiran zajedno sa modelima BMW Serije 5, naročito na stazi Nirburgring.

Prema najavama, nova korejska limuzina biće čvršća nego do sada i imaće raspored težinu u skoro idealnom odnosu 50:50. Elektronska kontrola trakcije i upravljanja dodatno pomažu vozaču u krivinama i doprinose stabilnosti pri višim brzinama.

Očekuje se da će novi Genesis stići u prodajne salone sredinom sledeće godine. U pogledu ponude motora, očekuju se V6 i V8 agregati u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem. Novost za Genesis biće opcija pogona na svim točkovima, koju Hyundai naziva HTRAC.

Najavljena je i upotreba kvalitetnijih materijala u kabini i unapređenje interfejsa radi lagodnijeg i efikasnijeg korištenja svih funkcija automobila. Hyundai naglašava da su kreš-testovi pokazali da je ostvaren značajan napredak u oblasti bezbednosti. To je rezultat upotrebe ojačanog čelika i dvoslojnih struktura oko putničke ćelije. Pojasevi se automatski zatežu ukoliko senzori zaključe da predstoji sudar. Pored limuzine, u budućnosti se može očekivati i Hyundai Geneis kupe.

Prethodni tekst“Jesen u znaku PEUGEOT-a” donosi atraktivne cene uz poklone
Sledeći tekstBMW predstavio Seriju 2

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here