Dušan Borković predstavio svoje planove za 2014

0
1518
Image

 

Dušan Borković je u subotu, 18.10, zaključio još jednu uspešnu sezonu i predstavio svoje planove za predstojeću.

U prigodnom ambijentu staze NAVAK, Borković je prisutnima predstavio svoje planove za narednu sezonu, ali je iskoristio priliku da predstavi domaći deo svoga tima, sa kojim je u prethodnim sezonama uspešno nastupao na domaćim i stranim trkačkim stazama.

Image

 

U ekipi su pored trojice Španaca koji rade kao glavni inženjer, glavni i pomoćni mehaničar, još i inženjer Miroslav Rastović iz Hrvatske, Vladimir Jovanović mehaničar zadužen za gume, Strahinja Borković zadužen za opštu logistiku i gorivo i Goran Živanović, koji takođe radi na logistici i pripremi obroka.

Image

 

Plan za narednu sezonu je veoma ambiciozan – paralelni nastup u FIA WTCC i ETCC takmičenjima.

Borković je izjavio: “Moj cilj je da postanem prvi srpski vozač koji će voziti svetski šampionat turing automobila (WTCC) i zbog toga nam je neophodno da što pre pokrijemo potreban budžet, kako bih se uključio već naredne sezone. Takođe, moj plan je da paralelno nastavim da vozim i evropski šampionat ETCC u kojem sam ovu debitantsku  sezonu završio na trećem mestu. Veoma je izazovno, ali i stresno kada znate da imate kvalitet za svetske trke i uspehe, ali da će vas možda u tome omesti nedostatak novca. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da animiramo privrednike i nove sponzore i da ćemo sakupiti novac koji nam nedostaje da bi sledeće godine ostvarili planove.”

Image

 

“Hvala svima koji su na početku sezone  verovali da mogu da je završim sa titulom. Hvala medijima koji su pratili moj rad i rezultate. Moja poruka da za brzu vožnju služe trke, a ne ulice, može biti naša zajednička misija za podizanje odgovornosti vozača, kako bismo smanjili rizike prebrze vožnje i saobraćajnih nesreća, kojih nažalost, ima previše”, zaključio je Borković na kraju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here