Endurans: Ujednačavanje GTE performansi pred Le Man

0
843
Image

 

ACO/FIA je na osnovu rezultata prikazanih na trkama od početka sezone, objavio nova ujednačavanja performansi u GTE klasi. Ukratko, Aston Martin je usporen dodatnim balastom, a Porsche 991 će dobiti malo više snage.

FIA komitet za endurans je izdao najnovije restrikcije za GTE klasu kako bi se još bolje ujednačile performanse automobila.

Nakon veoma dobrih rezultata za Aston Martin Vantage V8 automobila, odlučeno je da im se doda balast od 10kg i to će uticati samo na modele sa ovogodišnjom specifikacijom, dok će Vantage V8 automobili iz GTE Am klase biti izuzete od ove mere.

Sa druge strane, Porsche automobili će imati za 0,3mm veći restriktor vazduha što ćeobezbediti da šestocilindrični bokseri proizvedu nešto malo više snage nego ranije. Ovo povećanje restriktora se odnosi kako na 991 Porsche iz GTE Pro, a tako i na 997 Porsche automobile iz GTE-Am klase.

Ferrari, Corvette i Viper trkački automobili koji će se pojaviti na Le Manu neće imati promenu u specifikacijama. Međutim, Corvette C6.R posade će imati ukinut balast od 25kg koji im je nametnut u njihovom matičnom takmičenju (ALMS), a taj balast nije zahtevan od strane ACO/FIA tela.

Timovi će 9. juna imati priliku da procene koliko su dobili, odnosno izgubili, kada će se voziti zvanični testovi za 24 časa Le Mana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here