Lamborghini Egoista koncept

0
966
13lamborghini_egoista0.jpg

Kulminacija obeležavanja 50 godina postojanja Lamborghinija je predstavjanje koncepta Egoista. Dizajner ovog automobila je Valter De Silva, a ime potiče od činjenice da Egoista ima samo jedno sedište.

 

Izgled automobila inspirisan je borbenim helikopterom Apač, a u izveštajima sa ceremonije koju je vodio direktor ovog proizvođača Stefan Vinkelman navodi se da je Egoista veoma lagan, pošto je većim delom napravljen od karbonskih vlakana. Snagu isporučuje 5,2 litarski V10 agregat od 600KS.

13lamborghini_egoista1.jpg
 

"Ovaj automobil je napravljen za jednu osobu, koja treba da se zabavi i izrazi svoju ličnost. Dizajniran je za ljude koji žele najekstremnije i najspecijalnije stvari na svetu. Ovaj automobil predstavlja ekstreme hedonizma. Automobil je beskompromisan i, jednostavno rečeno, sebičan", izjavio je Da Silva.

U kabini se nalazi trkačko sedište sa pojasem koji se vezuje u četiri tačke. Tu su još vazdušni jastuci i minimum instrumenata, a vozaču je na raspolaganju prikaz podataka na vetrobranu ispred njega. Da bi izašao iz vozila, vozač mora da ukloni volan. Egoista nema klasična svetla, nego LED grupe napred i nazad. Za sada nema više zvaničnih informacija o ovom automobilu.

13lamborghini_egoista2.jpg
13lamborghini_egoista3.jpg
 

Lamborghini je na Sajmu automobila u Ženevi ranije ove godine predstavio model Veneno, štoje bio početak proslave jubileja ove marke. Veneno će biti napravljen u superekskluzivnoj seriji od samo tri primerka. U automobil je ugrađen 6,5 itarski V12 motor od 750KS, koji je spojen sa ISR manuelnim menjačem iz Aventadora, ali "podešen da ispuni zahteve Venena". Maksimalna brzina je 355km/h.

 

Lamborghinijev jubilej obeležen je ovih dana vožnjom 350 automobila ove marke kroz Italiju, od Milana do Rima. U koloni dužoj od 4,5 kilometara našli su se skoro svi modeli koje je ovaj proizvođač ikada napravio. Vozači i suvozači stigli su za ovu priliku iz 29 država – 65% su bili muškarci, a 35% žene, a bili su stari od 22 do 75 godina.

Čak 71 posada stigla je iz Britanije, po 30 ih je bilo iz Nemačke i Švajcarske, iz SAD 21, a iz Kine 17. Bilo je i automobila sa Novog Zelanda, Australije, iz Irske i Kanade. U koloni su bila ukupno 123 modela Gallardo, koji je najuspešniji automobil u Lamborghinijevoj istoriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here