PočetnaTekstoviAuto-Moto IzveštajiBG Sajam 2013: Mercedes Benz

BG Sajam 2013: Mercedes Benz

-

Mercedes Benz je na sajmu automobila u Beogradu predstavio izuzetno interesanan CLA, kao i novu generaciju E klase i E klasu kupe. Naravno pored Mercedesovih modela bili su izloženi i modeli iz Smart ponude.

 

Mercedes Benz je na 51. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu tradicionalno predstavio svoje modele u hali 3. Beogradskog sajma. Hala od 3000 kvadratnih metara je kao stvorena za predstavljanje kompletnog putničkog i komercijalnog programa Mercedesa. Najveća zvezda među zvezdama je definitivno bio novi Mecedes CLA koji Mercedes lansira u nepoznato, tačnije CLA model je začetnik novog segmenta vozila. Ovim modelom Mercedes pokušava da privuče kupce koji ranije nisu pomišlali na kupovinu neke od zvezda iz Študgarta. CLA predstavlja kupe sa četvoro vrata, a sportske proporcije i agresivan dizajn mu daju krajnje karakterističan izgled. Kako je to Mercedes obično i činio do sada, da ne bude sve u dizajnu, pobrinulo se odeljenje zaduženo za motore. Za CLA je dostupno pet motora, od čega su tri benzinska i dva dizel agregata. Svi motori koji su u ponudiz za CLA ispunjavaju Euro 6 norme izduvnih gasova. CLA predstavlja „baby“ varijantu modela CLS, koji je bio začetnik nove klase vozila davne 2003. godine.

{youtube}u-wPtc99iHU?qv=hd720|640|360{/youtube} 

13sajam_mercedes5.jpg

Ime Mercedes se najpre vezuje za luksuz, pa je za taj deo programa zadužena nova E klasa. Nova E klasa donosi prilično promenjenu prednju masku, a dosta je rađeno i na komforu i opremi. Nova E klasa sada izgleda agresivnije nego što je to bio slučaj sa prethodnim modelom. Novina na tehničkom planu su i novi BlueDIRECT benzinski motori sa direktnim ubrizgavanjem koji donose značajno bolje rezultate u potrošnji goriva i emisiji štetnih gasova. Kupe verzija E klase je takođe prisutna u hali 3.

13sajam_mercedes.jpg

Za dodatnu dozu prestiža u hali 3. bila je zadužena najsnažnija verzija Mercedesovog automobila SLS. Oznaka SLS AMG Black Series donosi izuzetne sportske performanse prenete direktno iz auto sporta. Lagana kompozitna konstrukcija u kombinaciji sa V8 motorom i 631ks omogućuje ubrzanje do 100kmč kojim se Black Series diči, a ono iznosi 3,6s.

13sajam_mercedes3.jpg

Pored pomenutih premijera treba istaći i novu GL klasu, kao i restilizaciju čuvene G klase. Naravno na sajmu su izloženi i ostali modeli iz Mercedesove ponude, C klasa, CLS, CLS Shooting Brake, B klasa (čiji ste test mogli pročitati ovde) i A klasa. Mercedes je od svojih predstavnika u komercijalnom programu ponudio Citan i Viano. Obzirom da je sajam, Mercedes se u saradnji sa NBG lizingom potrudio da obezbedi i specijalne uslove finansiranja.  

 

 

- Advertisment -