PočetnaTekstoviAuto-Moto IzveštajiBG Sajam 2013: Ford, Volvo, Land Rover, Infiniti

BG Sajam 2013: Ford, Volvo, Land Rover, Infiniti

-

Grand Motors je na salonu u Beogradu prezentovao brojne nove modele iz Ford, Volvo, Land Rover i Infiniti programa. Najviše interesovanja je izazvala redizajnirana Ford Fiesta.

 

Grand Motors je predstavio ukupno šest novih modela marki koje zastupa, a najviše ih je bilo na štandu Forda, čak četiri. Na štandu Forda, pored dva redizajnirana modela (Fiesta i Kuga) predstavljeni su potpuno novi B-Max, kao i novi Tranzit kao deo komercijalnog programa. Najviše pažnje je privukla redizajnirana Fiesta, koja donosi potpuno novi prednji kraj, zatim nova zadnju svetlosnu grupu kao i određene izmene u enterijeru. Pored kozmetičkih intervencija prisutne su i brojne tehničke inovacije. Specijana cena nove Fieste svrstava ovaj automobil u grupu vozila ispod 10.000, pa je za osnovni model sa benzinskim 1,25 motorom potrebno izdvojiti 9.990€.

13sajam_ford2.jpg

Još jedan redizajnirani model na štandu Forda bio je Fordov predstavnik u SUV klasi, Kuga. Kuga je pored redizajna eksterijera dobila i nove motore, kao i dodatno obogaćene pakete opreme. Kako je i praksa na salonu automobila aktuelne su specijalne pogodnosti prilikom kupovine. Konkretno za Ford Kugu specijalna ponuda važi za izloženi model sa 1,6 EcoBoost benzinskim motorom od 180ks, pogonom na sve točkove i obogaćeni Titanium paket opreme, koja iznosi 33.965€. Početna cena ovog SUV modela iznosi 22.100€.

13sajam_ford3.jpg

Potpuno nov model je B-Max koji se prisutnima predstavio prilično inovativnim i neobičnim načinom otvaranja zadnjih vrata. U pitanju je klizni mehanizam otvaranja vrata koji „izbacuje iz upotrebe“ B stub. Tako prilikom otvaranja prednjih i zadnjih vrata nema stuba koji će deliti pristup kabini na dva dela. Na štandu u hali 1 izložena je verzija sa benzinskim motorom od 1,4 litra, 90ks i paketom opreme Trend, po sajamskoj ceni od 13.960€. Naravno i ovaj model ima nižu početnu cenu, pa se, uz akcijski popust, može kupiti već za 11.200€. Za navedenu cenu se dobija B-Max sa benzinskim agregatom od 1,4 litre i Ambiente paketom opreme. Premijeru što se tiče komercijalnog programa imala je nova generacija modela Tranzit. Na salonu je bila izložena putničko-kombinovana verzija koja je brojala osam sedišta. Izloženi model je imao na sebi cenu od 22.350 dok za nešto slabiju varijantu od 100ks treba izdvojiti 19.260€, a prikazane cene su, obzirom da je reč o komercijalnim vozilima, bez PDV-a.

13sajam_ford8.jpg

{youtube}yJAZ5yJu988?qv=hd720|640|360{/youtube}

Grand Motors, kao uvoznik luksuzne marke Land Rover se potrudio da na salon u Beogradu doveze novi Range Rover. Za premijerno prikazivanje, odabrana je verzija Vouge sa V8 benzinskim motorom od 4,4 litra, 339ks, maksimalnim obrtnim momentom od 700 Nm, ubrzanjem od 0 do 100kmč za 7,4 sekunde i maksimalnom brzinom od 217kmč. Novi Range Rover predstavlja, po rečima Land Rovera, najluksuzniji SUV na svetu. Kao jedna od najznačajnih izmena navodi se "mršavljenje" od 350kg u odnosu na prethodni model. Novi Range će se na našem tržištu prodavati u tri paketa opreme i to HSE, Vogue i Autobiography, a početna cena iznosi 114.000€.

13sajam_rangerover4.jpg

U susednoj hali, hali 4 Beogradskoj sajma, Grand Motors je izložio modele Volvoa i Infinitija. Na štandu Volvoa premijeru ima najnovije vozilo u ponudi poznatog švedskog proizvođača – V40 u verziji Cross Country. Ovim krosoverom Volvo uspostavlja nove standarde u premijum C segmentu. Pred publikom beogradske auto fešte je verzija sa petocilindarskim 2,0-litarskim turbo dizelom sa 177ks i maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm. Ova varijanta motorizacije omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 8,3 sekunde sa automatskim menjačem, odnosno 8,6 sekundi sa ručnim, uz nisku prosečnu potrošnju goriva (po fabričkim podacima 4,54 litra na 100 km u verziji sa ručnim i 5,2 litra u vozilu opremljenom automatskim menjačem). Eksponat sa opremom Summum se prodaje za 38.900€, dok je početna cena za ovaj model 23.200€.

13sajam_volvo.jpg
13sajam_infiniti.jpg

Što se tiče Infiniti automobila, na štandu nije bilo premijera, ali su zato svi izloženi modeli imali specifičnu opremu. Najviše od svih se istakao model EX 30d u verziji Black Premium Edition, koji se kupcima nudi u ograničenoj seriji i sa izuzetnim sajamskim popustom od 59.700€ (redovna cena tog vozila je 64.400€). Grand Motors je pripremio i jednu dodatnu pogodnost za potencijalne kupce Infinitija. Kupcima koji za vreme trajanja sajma kupe ili rezervišu neki od modela, pored tri godine garancije i tri godine pomoći na putu, ponuđene su i tri godine besplatnog redovnog održavanja.  

 

- Advertisment -