Audi RS Q3

0
915
Image

 

Na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi, Audi će predstaviti RS Q3 – model koji će definisati novu „podklasu" – visoko performansni kompakt SUV. Za pogon je odabran petocilindrični TFSI agregat koji obezbeđuje da RS Q3 ubrzava do 100 za 5,5 sekundi i pored težine od preko 1700kg.

Nakon dve sportske varijante modela Q5 (SQ5 i SQ5 TDI), sada je na redu RS varijanta S3 SUV vozila – RS Q3. Ako pratite dešavanja, sigurno se sećate da je prošle godine u aprilu, Audi predstavio RS Q3 koncept na Sajmu automobila u Pekingu. Koncept je koristio isti agregat, ali su deklarisane performanse bile nešto bolje nego što su najavljene na serijskom modelu – pretpostavljamo da je u pitanju razlika u težini između koncept i serijskog modela.

Image

 

Petocilindrični 2.5 TFSI (310 KS@ 5200-6700 obrtaja, 420 Nm@1500-5200 obrtaja), već poznat iz RS3 i TTRS modela, pogoni 1730kg težak SUV od 0 do 100kmč za samo 5,5 sekundi, dok je maskimalna brzina ograničena na 250kmč.

U serijskoj opremi se nalazi Audi drive select sistem koji pored menjanja dinamike vozila menja i zvučnu notu agregata i izduvnog sistema. Sedmostepeni S tronic menjač sa sistemom za brzo startovanje (Launch Control) i quattro pogon se takođe nalaze na spisku serijske opreme.

Image

 

RS Q3 će biti jasno diferenciran u odnosu na ostale modele iz Q3 game zahvaljujući krovnim nosačima od matiranog aluminijuma, posebnim ventilacionim otvorima na bokocima vozila, crnom prednjom maskom visokog sjaja, krovnim spojlerom, zadnjim branikom sa difuzerom i specifičnom ovalnom kraju izduvnog sistema. RS Q3 će se nuditi u jednoj od osam boja karoserije uključujući i boju koja je specifična za ovaj model: Sepang plava sa perl efektom.

Image

 

Prosečna potrošnja je deklarisana na samo 8,8l/100km što je postignuto intezivnim korišćenjem modernih tehnologija koje pozitivno utiču na efikasnost pogona: start-stop sistem, elektronski kontrolisana uljna pumpa, termalna kontrola agregata.

Image

 

U odnosu na standardni model, RS Q3 ima za 25 mm nižu karoseriju, a dodatno su pojedine komponente u vozilu pomerene kako bi se postiglo što niže težište vozila (akumulator je pomeren u prtljažnik).

Image

 

Prednji diskovi su prečnika 365mm, a prednje kočione čeljusti crne boje imaju čak osam klipova. U serijskoj opremi se nalaze 19" točkovi, doke se na spisku opcionala nalaze posebno dizajnirane petokrake 20" felne.

RS Q3 se ponosi podjednako sportskim i atraktivnim enterijerom. Sportska sedišta su ukrašena RS Q3 logotipom i presvučena su kombinacijom crne Alkantare i kože. U serijskoj opremi se nalaze park assist plus, audio sistem sa 10 zvučnika, xenon plus svetla sa LED zadnjim svetlima.

Image

 

Prtljažni prostor u RS Q3 modelu iznosi 356l, a sklapanjem sedišta u zadnjem redu ta zapremina se povećava na 1261l.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here