Mercedes-Benz Ener-G-Force koncept

0
1032
12mercedes_energforce0.jpg

Mercedes je predstavio koncept upečatljivog izgleda Ener-G-Force, sa sedam sedišta, kojim nastupa na dizajnerskom konkursu u okviru predstojećeg Sajma automobila u Los Anđelesu.

 

Mercedesovi zvaničnici još nisu saopštili mnogo detalja o automobilu, ali izvori iz kompanije nagoveštavaju da bi ovo mogao da bude uvod u prezentaciju modela koji bi se suprotstavili ponudi Land Rovera u narednim godinama. Automobili bi bili zasnovani na postojećim platformama i pogonskim sklopovima, a među njima bi se našao i naslednik legendarne G klase, koja se proizvodi od 1979. godine.

12mercedes_energforce2.jpg

Ener-G-Force sadrži gene G klase. To bi mogao da bude i novi početak za off-road dizajn u Mercedesu“, izjavio je šef Mercedesovog dizajnerskog odelјenja Gordon Vagner.

Koncept je stilizovan u Mercedesovom studiju u Kaliforniji i predstavlja hrabru evoluciju poznatih linija G klase. Automobil se ističe grubim crtama, što bi mogla da bude najava izgleda nove linije Mercedesovih SUV vozila namenjenih vožnji izvan asfaltiranih puteva.

12mercedes_energforce1.jpg
12mercedes_energforce3.jpg

Predviđeno je da Ener-G-Force bude opremljen pogonom na svim točkovima uz pomoć elektro-motora, dok bi se kao pogonsko gorivo koristio hidrogen. Električnu energiju proizvodio bi Hydro-Tech konverter iz vode smeštene u rezervoarima na krovu. Struja bi se skladištila u baterijama smeštenim u donjem delu automobila. Mercedes-Benz navodi da bi automobil imao autonomiju od 800km.

12mercedes_energforce4.jpg

Automobil je opremljen i Mercedesovom off-road aplikacijom Terra Scan, koja koristi kameru za detektovanje okolnog terena, na osnovu čega se vrši prilagođavanje parametara ogibljenja i trakcije kako bi se osigurao najoptimalniji nivo vožnje na putu i van njega.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here