Gumpert na putu oporavka

0
741
12gumpert_apollo5.jpg
NAS SPONZOR

Nemački proizvođač superautomobila Gumpert, koji je u avgustu proglasio bankrot posle neuspešnog marketinškog nastupa na kineskom tržištu, obnovio je proizvodnju pošto je dobio narudžbine za nekoliko novih automobila.

Upravni direktor kompanije Roland Gumpert izrazio je očekivanje da će u sledećem kvartalu biti prodato četiri ili pet automobila. Uprkos novim narudžbinama, kompanija i dalje pregovara sa potencijalnim investitorima i pokušava da se proširi na tržišta Kine, Japana, Bliskog istoka i Turske.

Iako su mnogi proizvođači automobila teško pogođeni posledicama ekonomske krize, Gumpert je uveren da i dalje može naći dovoljno kupaca za svoje modele.

Gumpert, čije je sedište u Altenburgu, ima 25 zaposlenih i svoje automobile pravi ručno. Ne postoje dva ista superautomobila ove marke, pošto se svaki maksimalno prilagođava željama kupaca. Trenutno osnovnu ponudu čini model Apollo, u koji je ugrađen Audijev 4,2 litarski V8 bi-turbo agregat od 641KS, po ceni od preko 300.000 EUR. U ponudi je i Apollo Enraged sa motorom snage 769KS.

Gumpert Apollo Sport je 2009. godine na Nirburgringu izvezao krug u vremenu 7:11.57, što je trenutno treće najbrže vreme ikada za serijski automobil koji se može registrovati za upotrebu na javnim putevima, posle modela Radical SR8 LM (6:48) i Radical SR8 (6:55).

Prethodni tekstStiže Električni Chevrolet Spark
Sledeći tekstVerano Motors: Predstavljen Pežo 208