Prvi utisci: Opel Astra GTC 1.6T

0
8924
Image

 

Kupe karoserija Astre je stigla na test u upadljivoj žutoj boji. Na žalost, posle Megan RS žute boje, obična žuta metalik boja naprosto više nije dovoljno žuta. Prvi utisak je da Astra GTC ima odličan potencijal, a evo i zašto.


U kompakt klasi nekoliko proizvođača nudi specijalizovane kupe karoserije, tako da konkurencija nije ni blizu tako žestoka kao kada se govori o kompakt limuzinama ili hečbek varijantama. Opel će sa Astom GTC pokušati da pomrsi konce Renou (Megan kupe) i Folksvagenu (Široko).

Image

 

GTC ne samo što je odličan konkurent po pitanju dizajna, već je to i po pitanju pogona/mehanike. Kupe modeli se odlikuju nešto izmenjenim pogonom (duže međuosovinsko rastojanje, širi kolotrazi, niže ogibljenje) tako da GTC nudi zaista dobre vozne karakteristike, dok će ogibljenje biti tačno na pola puta između propisnog sportskog kompakta i običnog putničkog modela.

Image

 

Dva zapažanja moramo istaći u prvi plan, jedno pozitivno i jedno negativno.

Preglednost je neočekivano dobra, imajući u vidu kupe karoseriju. U odnosu na ono što smo imali prilike da probamo, uključujući i neka vozila sa 5V, GTC je veoma pregledan automboil.

Image

Image Image

 

1.6 Turbo (A16LET, za one koji barataju Opel kodnim nazivima agregata) ima solidne performanse (180KS i 230Nm), međutim u kombinaciji sa 1500kg!! teškim automobilom dosta tih KS se „izgubi". U praksi smo izmerili ravno 9s do 100kmč (8,3s deklarisano). Visoka potrošnja u gradskim uslovima i nije začudila, zato što 1,6 litarski turbo prosto poziva da ga "pritisnete". Problem nastaje kada potrošnja ostaje visoka čak i kada vozite autoputem 130kmč, a da pri tome ne uspevate da spustite potrošnju ispod 9l.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here