Incident na Brdskoj trci Tara 2012

0
1329
tara.jpg
NAS SPONZOR

 

Auto Sportski Klub Balkan, organizator međunarodne brdske trke Tara 2012, izražava duboko žaljenje zbog incidenta, koji se juče (19. 8. 2012) dogodio na planini Tari.

 

Sportska komisija je odmah nakon incidenta donela odluku da se trka prekine. Posmatrači  Međunarodne automobilske federacije su kontaktirali predstavnike ove organizacije, uključujući i predsednika FIA, Jeana Todta i predsednika FIA komisije za trke na brdskim stazama, Paula Guthjara, koji su takođe izrazili duboko žaljenje zbog incidenta koji se dogodio.

 

Predsednik ASK Balkan, Dragan Simić, povodom ovog incidenta je izjavio: „Dvadeset godina organizujemo brdske trke na Tari, i u tom periodu nije bilo većih incidenata. I ovoga puta, maksimalno smo uradili sve za bezbednost, što je bilo do organizatora. Na mestu gde se dogodio incident, zbog velikog broja publike, mi smo pojačali bezbednosne mere. Postavili smo više redara, nego što je to uobičajeno. Pored toga, na tom mestu je bila policija. U ime ASK Balkan, saosećam sa članovima porodica i prijateljima osoba koje su učestvovali u ovom incidentu."

 

Istraga je u toku, i predezute su sve odgovarajuće mere. Nemoguće je davati bilo kakve dalje komentare, sve dok se ne utvrde precizne činjenice u vezi sa incidentom.

 

 

Izvor: ASK Balkan

 

Prethodni tekstPredstavljena nova Toyota Auris
Sledeći tekstBorkovićev trijumf u Švajcarskoj