Predstavljena nova Toyota Auris

0
1478
12toyota_auris3.jpg

Toyota je objavila zvanične fotografije novog modela Auris uoči svetske premijere na Sajmu automobila u Parizu sledećeg meseca. Toyota obećava unapređenje dinamičnih osobina automobila koji je duži, niži i lakši za 40kg od sadašnjeg modela.

 

Novi Auris ima prefinjeniji  profil i upečatljiviji izgled prednje maske od aktuelnog modela, sa ugrađenim LED dnevnim svetlima. Na zadnjem kraju ističu se izbočena svetlosna grupa i izraženiji odbojnik. Novi model će od početka biti ponuđen sa benzinskim, dizelskim i hibridnim pogonom, ali specifikacije i detalji o potrošnji nisu još objavljeni. Očekuje se da će to biti unapređene verzije aktuelnih pogonskih sklopova.

12toyota_auris9.jpg
12toyota_auris4.jpg
 

U osnovni model biće ugrađen 1,3 litarski benzinac, a biće dostupan i veći 1,6 litarski benzinski agregat. Jedini dizelski motor u početku biće 1,4 litarska jedinica, ali se očekuje da će godinu dana posle premijere u ponudu biti uključeni i dizelski motori marke BMW, koje dve kompanije razvijaju u okviru partnerstva sklopljenog prošle godine.

12toyota_auris10.jpg
12toyota_auris5.jpg
 

Očekuje se da će u Auris Hybrid biti ugrađena unapređena varijanta aktuelnog pogonskog sklopa, koji čine 1,8 litarski benzinski motor i električni motor. Za razliku od odlazećeg modela, Novi Auris je dizajniran od početka sa idejom da primi hibridni pogonski sklop, pa neće biti kompromisa u pogledu prostora za putnike ili prtljag.

12toyota_auris6.jpg
 

Automobil je dugačak 4275mm, širok 1760mm i visok 1460mm, što znači da je za 30mm duži i 55mm niži od automobila koji menja, dok je širina ista. Novi Auris biće najniži automobil u svojoj klasi. Međuosovinski razmak ostaje 2600mm, a kapacitet prtljažnika povećan je za 6 litara, na 127 litara u hibridnom Aurisu, odnosno 360 litara u standardnom automobilu.

12toyota_auris7.jpg
12toyota_auris8.jpg
 

Veća upotreba čelika otpornog na naprezanja u gornjem delu strukture dovela je do povećanja torzione čvstoće za 10%. Težište automobila i visina vožnje su spušteni, a upravljanje i vešanje podešeni na način da obezbede "udobniju vožnju sa boljim odzivom i više uživanja", navodi Toyota.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here