2013 Conquest Evade

0
814
12conquest_evade0.jpg

Kanadska kompanija Conquest Vehicles predstavila je model Evade, prvi SUV ovog proizvođača bez zaštitnog oklopa, koji je namenjen svakodnevnoj upotrebi uprkos svom ekstremno robusnom izgledu.

 

SUV je dizajniran u vojnom stilu, ali je namenjen kupcima koji nisu izloženi pucnjavi 24 časa dnevno. Za te namene Conquest proizvodi Knight XV, koji je poslužio kao osnova za dizajn novog modela. Evade ima redizajnirane svetlosne grupe, manje ispupčene blatobrane, novu prednju masku i poklopac motora, otvor na krovu i šira zadnja vrata radi lakšeg ulaska u kabinu.

12conquest_evade1.jpg
 

Evade je pozajmio šasiju od Forda F550 Super Duty i znatno je lakši od modela Knight XV i njegovih šest tona zahvaljujući odustvu oklopa i aluminijumsko-čeličnoj karoseriji. Kabina ima zapreminu od 11,3 kubnih metara, što je na nivou manje kancelarije, a proizvođač obećava limuzinski osećaj udobnosti i komfora. Unutrašnjost je presvuečna kožom i alkantarom, sa detaljima od nerđajućeg čelika i 2+2 udobna i oboriva sedišta, a kupci mogu da biraju između ugradnje pregrade prema vozaču ili televizora sa ravnim ekranom.

12conquest_evade2.jpg
 

U standardnu opremu spadaju prednja i zadnja kamera sa noćnim prikazom slike, kao i dodatna svetla koja se kontrolišu džojstikom i okreću za 360 stepeni. Conquest Evade može da se dobije sa 6,8 litarskim V10 benzinskim motorom od 330KS i 626Nm ili 6,7 litarskim V8 dizelskim agregatom koji proizvodi 305KS i 985Nm. Petostepeni automatski menjač prenosi snagu na sve točkove u obe varijante.

12conquest_knightxv1.jpg
 

Proizvodnja počinje do kraja godine, a Evade će u Severnoj Americi koštati 579.000 dolara, dok model Knight XV (sa gornje slike) košta 629.000 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here