Renault Zoe kasni zbog softvera

0
824
12renault_zoe4.jpg
NAS SPONZOR

Renault je saopštio da neće isporučiti električni model Zoe prodajnim salonima do 2013. godine zbog softverskog problema koji je otkriven u sistemu za informisanje i zabavu putnika.

 

Ovaj subkompakt je od ključnog značaja za Renaultovu strategiju širenja na tržištu automobila sa električnim pogonom. Ranije je bilo planirano da prodaja ovog automobila počne u Evropi u drugoj polovini 2012. godine, ali je termin sada pomeren na 2013. godinu zbog problema u sistemu R-Link.

{YouTubeVideo id=hujTv3Liyi0?0,2}

 

Kupci će moći da poruče Zoe krajem septembra, kada automobil bude izložen na Sajmu automobila u Parizu. Sistem R-Link prezentuje informacije o stepenu korištenja baterija u realnom vremenu. U Renaultu kažu da je softverski problem ne postoji u R-Linku u nelektričnim modelima. Ovaj sistem naći će se u novom modelu Clio.

Renault je u savezu sa Nissanom uložio u električna vozila 4 milijarde EUR. Planirana je godišnja proizvodnja od 150000 primeraka modela Zoe, u očekivanju da će ovaj automobil popularizovati upotrebu električnih vozila.

Renault već prodaje modele Fluens, Kangoo i Twizzy sa električnim pogonima. Renault i Nissan očekuju da će do 2020. godine 10% prodatih automobila širom sveta imati električni pogom i žele da zauzmu 20% tog tržišta.

Prethodni tekstF1: Hamilton pobednik u Mađarskoj
Sledeći tekstChrysler ulaže u menjače sa više brzina

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here