U pripremi nova Mazda MX-5

0
691
12mazda_mx50.jpg

Sledeća generacija Mazde MX-5 je predmet spekulacija već nekoliko godina, a u medije su procurele prve fotografije iz zvanične brošure japanskog proizvođača. Novi rodster će, prema najavama, biti lakši, manji i sportskiji nego do sada.

 

Aktuelna generacija Mazde MX-5 je na tržištu od 2006. godine i definitivno se približava kraju proizvodnje. U prilog tome ide i činjenica da se u prethodnih nekoliko godina pojavilo više specijalnih edicija ovog automobila.

12mazda_mx52.jpg
 

Manje unapređenje motora i osvežavanje dizajna izvršeno je 2009. godine. U pogledu dizajna, sada je izvršena manja revizija centralnog dela prednje maske, redizajnirane su maglenke i usisnici vazduha, što je čitavom prednjem delu dalo moderniji izgled.

12mazda_mx51.jpg
 

Iako nema zvanične potvrde, mediji spekulišu da će sadašnji dvolitarski atmosferski benzinac biti zamenjen 1,5 litarskim turbo SkyActiv motorom, koji bi trebalo da ponudi jednaku snagu kao i aktuelni agregat u ovom rodsteru.

Sledeća generacija MX-5 zadržaće poznatu konfiguraciju, sa motorom smeštenim napred i pogonom na zadnjoj osovini, uz korištenje čelične SkyActiv spejsfrejm arhitekture, koja je u Mazdi poznata pod imenom S-Platform. Cilj Mazdinih inženjera je da zadrže težinu vozila ispod jedne tone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here