Prvi utisci: Renault Megane RS 265

0
1790
Image

 

Dok Renault kao kompanija nudi čitav spektar putničkih vozila, koja nude svakodnevnu praktičnu upotrebnu vrednost širokom spektru kupaca, Renault Sport odeljenje ima daleko specifičnije kupce na umu. Ozbiljni entuzijasti ne mogu da pogreše ukoliko odaberu Twingo, Clio ili Megan prerađene u francuskoj fabrici u gradu Diepe (Dieppe).

Sportski automobili neminovno izazivaju polarizacije kod automobilske publike. Tačnije ta polarizacija nastaje onog trenutka kada neko taj automobil zaista i kupi. 34.000 EUR za Renault Megane?

Image

 

Iz perspektive entuzijaste, cena od 27.000, tj. 34.000€ za propisno napakovan Megan RS (dodatna žuta RS boja, 19" felne, kup šasija i tekstilna Rekaro sedišta napred) je, zapravo, pravi okazion!

Potrošnja? To je politički nekorektno pitanje! Kratko rečeno, civilizovanom vožnjom oko 12 mešovito. Mi smo imali prosek od nešto preko 15l na 550 pređenih kilometara, s time da smo imali polučasovni trekdej termin, tokom kojeg je potrošnja bila dosta viša od ovog proseka.

Image

 

Konkurencija ne gubi vreme, tako da su nova Astra OPC i Ford Focus ST već spremni za izlazak na ulicu. Videćemo da li ovi modeli mogu da svrgnu apsolutnog vladara ove klase. 

Image

 

Sticajem okolnosti, Megan RS smo imali prilike da probamo u njegovom prirodnom okruženju – na trkačkoj stazi. Dok smo bili na parkingu pored staze – niko od radoznalih nije pitao da li je auto neudoban, koliko troši ili "koliko može da razvije". Jedno jedino pitanje koje je svako, ali bukvalno svako, postavio je bilo: "Da li si uključio sport režim?". To je pravi duh.

Image

 

Da ne bi trošili reči o tome kako se automobil ponaša na stazi – pogledajte 10-tak minuta vožnje iza dosta jačeg i skupljeg automobila sa daleko boljim pedigreom. Uživajte.

 

{youtube}3Oemk2JPXnI?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here