Peugeot 508 HYbrid4

0
820
Image

 

Pežoov hibridni HY pogon je ponuđen kupcima i kao pogonski sistem za limuzinu 508. Nakon što smo ga videli kao pogon za krosover i karavan karoserije, hibridni pogon je sada ponuđen i za kupce limuzine, što bi trebalo da ga učini izuzetno popularnim.

HY pogon je neizmenjen, tako da je SUS deo pogona i dalje 2,0 HDi agregat sa 163KS, dok je elektro pogon 37KS. Nova pogonska opcija nudi izuzetno nisku CO2 emisiju od samo 95g/km CO2 što će ga učiniti veoma primamljivim izborom za flotne kupce u EU, gde vozila sa ovako malim stepenom CO2 emisija imaju značajno niže troškove eksploatacije zbog visokih državnih subvencija.

Image

 

U kombinaciji sa visokom efikasnošću stižu i impresivne performanse – pogon na sva četiri točka, maksimalna ukupna snaga od 200KS, četiri različita režima vožnje uključujući i 100% električni pogon i prosečna potrošnja od samo 3,6l/100km.

Svi pozitivni atributi modela 508 su preneti u hibridnu varijantu, tako da je prtljažnik zapremine 355l dok obaranjem zadnjih sedišta ova zapremina raste na 1400l.

Pežo za sada samo prima narudžbine, a sa holandskog tržišta je već stiglo 1200 narudžbina. Isporuke počinju početkom jula meseca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here