Procurele specifikacije Fisker Atlantica

0
722
12fisker_atlantic5.jpg

U medije su procurele specifikacije plug-in hibridnog modela Fisker Atlantic, zajedno sa informacijom da će početak prodaje kasniti u odnosu na planiranu premijeru sledećeg proleća.

 

U izveštajima se navodi da će automobil imatu četvorocilindrični turbomotor u kombinaciji sa električnim potorom sa ukupno 304KS. To bi ovom modelu trebalo da omogući ubrzanje od 0 do 100/km/h za oko 6,5 sekundi, uz emisiju CO2 od oko 50g/km.

12fisker_atlantic6.jpg
 

Benzinski motor funkcioniše kao generator i nije mehanički povezan sa točkovima, a podešen je tako da pruža maksimalnu ekonomičnost i visok obrtni momenat. Standardno se dobija pogon na zadnjoj osovini, a opciono će biti moguće dobiti pogon na svim točkovima.

Uz ove podatke stigla je i najava da će Atlantic biti skuplji od prvobitnih procena. Ukoliko je dokument koji je došao u medije tačan, automobil će koštati između 50 000 i 60 000 dolara, a ne 40 000 dolara.

12fisker_atlantic7.jpg
 

Fisker Atlantic predstavljen je na Sajmu automobila u Njujorku prošlog meseca i tada je bilo objavljeno da se početak prodaje planira za proleće 2013. godine. U dokumentu koji je namenjen investitorima navodi se da je tržišna premijera pomerena na sredinu 2014. godine.

Kao razlozi kašnjenja navode se finansijski problemi i dodatne provere koje žele da obave američke federalne službe. Američko Ministarstvo za energetiku blokiralo je pristup kompanije državnom zajmu od preko 500 miliona dolara, jer proizvođač nije postigao planirani tempo razvoja modela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here