Jaguar najavio F-Type

0
1023
12jaguar_ftype0.jpg
NAS SPONZOR

Jaguar je potvrdio da će početi proizvodnju potpuno novog sportskog modela pod imenom F-Type, posle pozitivne reakcije javnosti na prošlogodišnji koncept C-X16.

 

Poput C-X16, F-Type će imati karoseriju od aluminijuma, a biće lansiran kao kabriolet sa dva sedišta i biće podređen uživanju u vožnji. Jaguar je najavio gamu benzinskih motora za ovaj model, uključujući jedan potpuno novi agregat, uz obećanje impresivnih sportskih performansi.

{youtube}V1LbSashErE?qv=hd720|640|360{/youtube}

12jaguar_ftype1.jpg

 

Automobil će se zvati F-Type i biće predstavljen u proizvodnoj formi kasnije ove godine. Ključna karakteristika Jaguarovih automobila je njihovo sportsko srce, a to srce će u modelu F-Type biti jače nego ikada do sada. Njegov razvoj je upečatljiva prezentacija samopouzdanja i ambicije brenda Jaguar, kao i želje naših inženjera i dizajnera da naprave svetskog lidera u segmentu u kojem nas nije bilo suviše dugo. Ali više neće biti tako – F-Type stiže„, izjavio je na Sajmu automobila u Njujorku Adrian Hallmark, globalni direktor brenda Jaguar.

12jaguar_ftype2.jpg

 

Razvoj modela F-Type ulazi u završne testove na putevima, a prototipovi su već počeli da izlaze iz fabrike Castle Bromwich, gde će se ovaj automobil proizvoditi.

Inženjerski razvoj modela F-Type fokusiran je na omogućavanje visokog nivoa uživanja u vožnji. Uzbuđeni smo zbog napretka koji smo ostvarili do danas i jedva čekamo da pokažemo šta smo postigli„, izjavio je Ian Hoban, direktor Jaguarove linije modela.

12jaguar_ftype3.jpg

{YouTubeVideo id=QFqv0MniuGg?0,2}

Direktor odeljenja za dizajn Ian Callum kaže da su sportski Jaguari C-Type, D-Type i E-Type ispunjavali princip čistoće svrhe i forme i da će F-Type biti dosledan tom principu.

F-Type će se pridružiti Jaguarovoj postojećoj gami vozila – modelima XF (limuzina i karavan), XJ (limuzina) i XK (kupe i kabriolet). Kompletni tehnički podaci o novom modelu biće objavljeni tokom godine, a prodaja će krenuti sredinom 2013. godine.

Prethodni tekstAlfa Romeo Giulietta nikad dostupnija!
Sledeći tekstNissan seli proizvodnju Infinitija iz Japana

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here