Ferrari predstavio Romu Spider

0
79
NAS SPONZOR

Ferrari Roma Spider je najnoviji model kabrioleta koji se pridružio ponudi iz Maranela. Italijanska marka ovde kombinuje suptilni retro stil sa sklopivim krovom od tkanine koji se zatvara za 13,5 sekundi pri brzini do 60km/h.

Zbog mehanizma za sklapanje i podizanje mekanog krova, Roma Spider ima nešto drugačiji dizajn od verzije sa tvrdim krovom. Dizajneri su prilagodili oblik zadnjeg stakla, a zadnja „paluba“ ima masku u boji karoserije koja deli prostor na dva dela kako bi se napravio prostor za odlaganje krova. Donji deo se integriše u aktivni spojler napravljen od ugljeničnih vlakana.

Ferrari će kupcima ponuditi mogućnost odabira tkanine po meri i sa kontrastnim šavovima. Da bi se putnici osećali udobno sa spuštenim krovom, tu je deflektor vetra integrisan u naslon zadnje klupe.

Kao i kupe, Roma Spider ima 3,9-litarski V8 motor sa dva turba koji proizvodi 612KS u rasponu od  5750 i 7500 obrtaja u minuti. Maksimalni obrtni momenat je 760Nm, a dostupan je od 3000 do 5750 obrtaja. Crveno polje obrtomera počinje na brojci 7500. Jedina opcija menjača je automatski osmostepeni sa dva kvačila.

Ferrari procenjuje da Roma Spider stiže iz mirovanja do 100km/h za 3,4 sekunde i do 200km/h za 9,7 sekundi. Model sa tvrdim krovom takođe dostiže 100km/h za 3,4 sekunde, ali do 200km/h stiže za 9,3 sekunde. Ferrari navodi da obe varijante mogu da postignu više od 320 km/h.

Roma Spider je teži za 84kg od modela sa tvrdim krovom. Povećanje prvenstveno dolazi usled ugradnje sistema za otvaranje krova i deflektora vetra.

Roma Spider bi trebalo da bude sposoban da obezbedi udobnost putnika na dugim putovanjima. Putnici u prednjem delu dobijaju električno podesiva sedišta u 18 smerova koja se greju, a grejač za vrat je opcija. Ostatak unutrašnjosti je poput modela sa tvrdim krovom, gde visoka centralna konzola stvara odvojene prostore za vozača i suvozača.

Prethodni tekst2024 Mercedes GLA i GLB
Sledeći tekstPredstavljen električni Ford Explorer EV