Ford otpušta 1.100 ljudi u Španiji

0
92
NAS SPONZOR

Ford se priprema za gašenje 1.100 radnih mesta u svojoj fabrici u Valensiji, u Španiji, pošto prekida proizvodnju nekada popularnih modela, minivanova S-Max i Galaxy. Ovaj potez dolazi u sklopu promena za Ford u Evropi i prebacivanja fokusa na proizvodnju SUV i električnih automobila.

Kraj proizvodnje modela S-Max i Galaxy najavljen je prošle godine, a trebalo bi da se desi u aprilu. Fabrika u Valensiji će nastaviti da proizvodi kompaktni kombi Transit Connect i kompaktni SUV Kuga.

Prema Fordovom portparolu, kompanija se obavezala da će raditi sa svojim sindikalnim partnerima da bi smanjila uticaj otpuštanja na zaposlene, njihove porodice i lokalnu zajednicu, preneo je Auto njuz (Auto News).

Prošle godine, Ford je obustavio proizvodnju automobila srednje veličine Mondeo takođe u Valensiji, što deo istog plana restrukturiranja kompanije. Ovaj potez ukazuje na izazove sa kojima se suočavaju tradicionalni proizvođači automobila dok se pomeraju ka održivijim i efikasnijim modelima transporta.

Kako je potvrđeno prošlog meseca, Ford će otpustiti ukupno 3.800 radnika u Evropi do 2025.

Prethodni tekstŠkoda najavila novi Superb i Kodiaq
Sledeći tekstBMW M4 CSL na Nirburgringu