Ženeva: Fiat 500L

0
1330
12fiat_500l_0.jpg

Fiat je predstavio MPV varijantu modela 500. Premijerom u Ženevi, proširena je gama modela 500, kako bi se izašlo u susret kupcima koji žele malo više prostora, a da i dalje imaju kompaktno vozilo.

Novi Fiat izgleda malo bolje od svog prethodnika, iako je još uvek dostojan konkurent za najružniji automobil u svojoj klasi. Za ulazak u žestoko osporavano tržište višenamenskih vozila u Evropi, ovaj model ima znatno veće dimenzije od svojih konkurenata, kao i neke druge prednosti. Ovaj kompaktni MPV će ići u prodaju u Evropi ove jeseni.

12fiat_500l_1.jpg

Pogon čini izbor od 1,4 litarskog osnovnog i Twin Air četvorocilindričnog motora plus 1,3 litarski turbo motor MultiJet II. Kao i kod većine vozila u ovom segmentu u Evropi, model 500L će biti dostupan sa manuelnim i automatskim menjačem i verovatno sa polu-automatskim Dualogic menjačem koji će se naći i u drugim verzijama modela Fiat 500.

12fiat_500l_2.jpg

Sa ovom verzijom 500L, Fiat ima prvo vozilo koje će stići na severnoameričko tržište od 1982 godine, gde definitivno postoji šansa da ovaj model uspe u prodaji, mada se modeli pod kapom USA Fiat prodaju daleko lošije u zadnjih nekoliko godina.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here