Hyundai Ioniq 5 N prvi put u javnosti

0
118
NAS SPONZOR

Hyundai Ioniq 5 N prvi put je zvanično prikazan u javnosti. Potpuno električna, sportskija verzija modela Ioniq 5 prikazana je uz najnovije koncepte ove mearke RN22e i N Vision 74.

Ioniq 5 je već izgradio ugled jednog od najboljih električnih automobila na tržištu, a N odeljenje je ranije pokazalo da ume da napravi automobile uzbudljive za vožnju, poput i20 N i i30 N, pa se i od N verzije Ioniqa 5 očekuje mnogo.

Kratki video otkriva malo detalja, pošto je automobil kamufliran. Ioniq 5 N koristiće istu E-GMP paltformu i bateriju kapaciteta 77,4kWh kao koncept RN22 i imaće dva električna motora sa pogonom na svim točkovima.

Na istoj platformi i u istoj konfiguraciji napravljena je KIA EV6 GT, koja ima 580KS i 740Nm obrtnog momenta. Taj model ubrzava od 0-100km/h za 3,5 sekundi, a maksimalna brzina je 260km/h. Slične performanse očekuju se i od sportskog Ioniqa 5.

Pored očekivanih izmena u pogledu jačih kočnica i dodavanja spojlera i difuzora na karoseriji, N verzija će verovatno i u kabini biti stilizovana u sportskom stilu, uz upotrebu održivih materijala, što je novi trend u automobilskoj industriji.

Prethodni tekstToyota C-HR Prologue koncept
Sledeći tekst2023 Ford GT Mk IV ima preko 800KS