Ugovor Zastave i Fiata u septembru

0
2782

Ministar za privredu i privatizaciji Predrag Bubalo potvrdio je da je `Zastava automobili` sklopila predugovor sa italijanskim `Fiatom` o poslovno-tehničkoj saradnji i kooperaciji koji predvidja da se u Kragujevcu godišnje montira 7.000 vozila marke `punto`.

Detaljnije u nastavku teksta…. `Predugovor između `Zastave` i `Fiata` je parafiran i zvanično će posle letnje pauze biti potpisan 10. septembra`, izjavio je Bubalo Tanjugu i dodao da se `ne radi o privatizaciji, već je u pitanju komercijalni ugovor`.

Ministar je ocenio da je taj ugovor veliki pomak za `Zastavu`, posle toliko godina `čamotinje` i veoma je bitan, kako bi jednoga dana našli ozbiljnog strateškog partnera koji je spreman da investira u kragujevački gigant.

Prema najavama iz Kragujevca, planirano je da, od oktobra, oko 350 radnika sklapa vozila `Punto` u fabrici `Zastava automobili` koristeći alat i tehnologiju koja će u prvo vreme stizati iz Italije, a kasnie bi trebalo da otpočne i proizvodnja rezervnih delova. Fabrička cena vozila biće 8.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here